viccansittliv - På denne bloggen skriver jeg om det jeg føler for å skrive om. Det som faller meg inn. Takk til du som leser bloggen min! :-) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

2017 HERE WE COME‼Da var jammen et helt år ferdig, om ikke så mange timer. Og vi er nå snart kommet inn i et nytt og spennende år. 2017!

Året som har gått har det virkelig skjedd mye, har vært mye jeg ikke har vært forberedt på. Store forandringer! Mange vanskelige valg, mange tunge beslutninger og mange nedturer og oppturer. Jeg har lært og erfart mye i løpet av 2016. Mye jeg har vokst på og kommer til å ta med meg videre i 2017 og videre i livet. Jeg har hatt et tøft, spennende og minnerikt år på mange måter! Og kjempet mange harde kamper på veien. Og kjempet meg igjennom mye!

I dag er det siste dagen av 2016. Og den skal feires med god mat & drikke, latter, glede, spill og raketter. Men det er ikke noe snø her fortsatt, den har regnet tatt med seg... vind og uvær. Men det blir feiring uansett, men det hadde vært kjekt med litt snø og.

Jeg håper virkelig at 2017, året som vi har i vente kommer til å bli bedre og lettere enn året som gikk. Og at det ikke byr på så veldig mange tøffe og tunge utfordringer.. klart at jeg kommer til å få en del utfordringer i dette året også. Men håper ting blir bedre og lettere for min del også. Det er mye som står i vente for 2017 også! Mange valg som står på spill. Da skal jeg jo blandt annet begynne på videregående skole, noe som blir spennende. Men jeg er fortsatt usikker på hva jeg vil gå og bli, men jeg får vel begynne en plass og prøve ut noe. Og det er jo ikke så lenge til søknadsfristen heller, den er 1. Mars. Og mnd går jo egentlig ganske så fort. Også blir det nytt år med nye muligheter og nye sjanser.

Ønsker alle en fin nyttårsfeiring i dag! Men husk å ta godt vare på hverandre, ikke bare i dag, men ellers også. For man vet aldri hvor lenge man har hverandre osv. Vis at du bryr deg og er glad i de du er glad i. Gi dem en god klem! Og ta gjerne hensyn til dyrene også, om du har det eller om det er noen i nærheten. Fordi mange av dyrene blir redde og noen kan bli skadet fordi de blir så redd. Og vær forsiktig når man skal tenne på raketter og fyrverkeri. Blir nok en lang natt i natt og regner jeg med, med spill, musikk osv.

GODT NYTT ÅR ALLE KJENTE OG FJERNE! 🎆🎇🎊🎉

 • CHRISTMAS EVE🎄🎁🎅  Da var det jul igjen, julaften!🎄🎅🎁 Noe som mange har ventet på. Det er så koselig i juletiden som oftest. Med julepynt, julelys, julegodter, julemusikk, julemat og med masse julefilmer og tradisjoner som sendes på TV'en i juletiden! Og snø selvfølgelig, men det er ikke noe snø her.. dessverre. ☃🌨❄ Så det er litt kjipt da. Men inne i huset er det mer julestemning.

  I går pynta vi juletreet, og pynte med forskjellig nisser og julepynt rundt om kring i huset. 🎅 Så det ble koselig. Også så vi på grevinnen og hovmesteren som gikk på TV i går. Det er alltid like gøy å se på.

  I dag ska vi ha kalkun til julemiddag. 🍗🍖Med tilbehør og dessert. Så blir det åpning av pakker litt senere etter vi har spist. 🎁 I dag har jeg sett mye på TV, på filmer som sendes i dag. Bland annet tre nøtter til askepott, Pippi i langstrømpe, mikkes jul i Andeby osv. Mye artig og koselig som går på TV i dag og de neste dagene.

  Jeg vil ønske alle kjente og kjære en riktig så fin jul som mulig! Og alle jeg ikke kjenner. Alle sammen fortjener en fin jul! 🎄🎅🎁

  Juletiden er koselig for mange, der familien er samlet og koser seg med god mat og forskjellig, og har det gøy sammen. Julen er ikke alltid det beste og like gøy for alle, det er noen som gruer seg til jul av forskjellige grunner. Men jeg ønsker allikavel alle en så fin jul som mulig.

  Juleklem fra meg.❤

 • VELLYKKET BURSDAG🎁🎉🎊+ JULEFERIE!🎄🎅  Da var dagen kommet, nå er jeg fylt 16år! Fått mange gratulasjoner og hyggelige meldinger!💞

  I dag fikk jeg også juleferie!🎄🎅🎁 Endelig! Vi møtte på skolen og var der til 12:30. Så fikk vi juleferie. Vi spiste felles lunsj, hadde kahoot, så sang de i klassen + lærerne mine bursdagssang til meg. Jeg fikk også en pakke med lapper fra hver enkelt elev i klassen har skrevet. Alle sammen har fått det. Med noe positivt vi måtte skrive til alle sammen + lærene våre. Det er jo hyggelig å kunne gjøre det og få slikt. Jeg ble veldig glad når jeg leste det som stod på lappene jeg fikk. Menge fine ord! Det er også noe å ta vare på. Slik at man kan se tilbake på dette senere!

  Jeg skulle få besøk av noen venner, men de fleste kunne ikke komme allikavel... pga travle dager, noen skulle reise hjem til familien osv. Skjønner og ser den da. Litt kjipt er det.. Men jeg fikk besøk av en kompis! Da ble jeg glad. Glad at en kunne komme enn ingen! Vi hadde det morsomt selv om det bare var han som kom. Vi spilte spill og kort sammen med Heilie, spiste brownies og is. Drakk brus og ja hadde det kjekt!

  I går hadde vi juleball på skolen, tenkte å dele noen bilder fra i går. Det starta fra kl 19:00-22:30. Ble servert sodd, julebrus og dessert. Så ble det dansing og musikk etterpå. Og til slutt kåringer av forskjellig priser. Som "årets par", "årets sanger", "årets latter" osv.

  Hadde en fin kveld med disse to i går kveld. To gode venner!☺ Ei venninne fra klassen og en kompis fra a klassen.👍

  Ønsker alle en god jul!🎄🎅🎁

  I morgen skal vi pynte juletreet her.

 • JULESTEMNING?❄🎄  Nå er det jammen ikke mange dager til julaften. Bursdagen min er også rett rundt hjørnet! Tiden flyr så fort at jeg vet ikke helt hva jeg skal si.

  I dag har jeg hatt siste dag med tentamen. Nå er de endelig over! I dag hadde jeg nynorsk tentamen, gikk bedre enn jeg trodde. Så i forrige uka hadde vi norsk, matte og engelsk. Godt å være ferdig med det. Så det neste som skjer er volleyball turnering som jeg skal være med på. På onsdag. Også blir det juleball senere på kvelden den 21. Desember. Så kommer vi til 22. Desember da jeg fyller 16år! Også er det avslutning på skolen vår den dagen.

  Men hvor blir det av julestemninga? Her i Nord-Trøndelag til pappa er det ikke noe snø.. kjipt. Blir liksom ikke den sammen julestemninga og julefølelsen uten sneen. (For meg) Kommer jo fra Nord-Norge der jeg er oppvokst og der jeg er vandt til mye snø om vinteren. Men det er nok ikke bare her i Trøndelag det mangler snø. Hadde det bare vær snø her og nå så hadde jo det vært supert! Og når det ikke er noe snø kan man jo ikke gjøre uteaktiviteter som å gå på ski og ake. Det er faktisk gøy å ake ute når det er snø og is, synes jeg. Hehe, og kose seg ute i snøvær. Men ja, får håpe på at sneen kommer snart da.

  Artig bilde😂👇

  Ting er begynt å roe seg ned litt mer nå for tiden. Bare det ikke begynner på'n igjen etter nyttår da. Det er en del prosesser, undersøkelser og ting vi/jeg skal igjennom da. Men det går nok helt sikkert fint. Jeg og de rundt meg håper på det beste og at ting kommer i riktig vei snart. Tar dag for dag.

  Jeg er så glad for at jeg har en god familie som prøver å ta vare på meg og som støtter meg i et veldig vanskelig, men viktig valg jeg har tatt. Også for at jeg har noen venner som er her for meg. Jeg blir så glad når jeg får gode meldinger fra venner, voksne og andre i familien. Som virkelig er opptatt å vite hvordan det går med meg og noen av dem har jeg jevnlig kontakt meg. Det er greit det også. Slik at jeg kan oppdatere dem litt om hva som skjer. Også er det så godt å få høre positive ting, som jeg selv nesten ikke tror på selv. Og som kommer med råd og veiledning. Jeg er glad for alle som bryr seg. Som tar seg tid og noen minutter av livet sitt til å skrive til akkurt meg. Til å spørre hva jeg holder på med, hvordan det går osv. Som er der for meg når jeg trenger folk å snakke med. Som ikke bare driter i å høre på meg. Som faktisk tar tid til å lese og svare meg. Selv om det kan bli veldig lange meldinger og samtaler. Så er jeg så glad for at noen har tid til meg også!😊

  Jeg ønsker å få en fredfull jul. Uten så mye bråk og belastning. Uten en hel masse bekymringer som jeg går rundt med hver dag. Nok så ofte.. nok en gang vil jeg ha 1-2 dager "fri" fra alt det som bekymrer og lager styr. Spesielt på bursdagen min og julaften.

  Også ønsker jeg jo selvfølgelig at alle rundt meg, venner, familie, bekjente og alle jeg vet av en god jul. Jeg sender alle sammen en god juleklem fra meg. Som ønsker de rundt meg det beste.

  For å si det sånn så ble ingenting av dette forventet. Jeg hadde ingen anelse om at jeg kom til å flytte og bytte skole, og ja. Men det var så mye som skjedde. Og mye som jeg måtte ta stilling til. Som gjorde meg helt utslitt. Men jeg tok grep av mye selv, på egenhånd. Jeg angrer ikke på det valget jeg har tatt og det jeg har gjort. Og alt dritten som har kommet imot meg. Jeg har hatt det tøft. Og mye motgang mot meg, og spesielt mot dette som har skjedd og angående min situasjon. Men jeg er allikavel glad i familien min og vennene mine jeg har oppi Nord-Norge, Mo i Rana. Det er ikke det. Men som sagt, det er en hel masse som mange ikke vet. Jeg har det bra her jeg er nå. Jeg mistrives ikke!

  Men jeg har et stort eller noen "store" ønske for det nye året vi snart skal inn i, 2017. Og det er nemlig at ting blir lettere for både meg selv og de som er rundt meg. Etter alt som har skjedd og skjer. Og at det ikke blir så mye BEKYMRINGER! Jeg er ung, ungdom jeg vet! Men jeg er ikke helt kokeliko heller da. Jeg har sterke meninger og følelser. Jeg er fortsatt et menneske. Et sensitivt menneske. Så pass på hva du sier og hvordan du oppfører deg. Husk ikke alle vet hva en har gått og går igjennom. Så ha det i bakhodet! Jeg klarer faktisk å ta en god del valg selv om jeg er ung! Jeg har forhåpentligvis en langt liv foran meg. Jeg har et stort ønske om å få mye KJÆRLIGHET, TID, RESPEKT, FORSTÅELSE OG TRYGGHET! Og dette er noe som ikke kan pakkes inn. Dette er noe av det beste du kan få og noe av det beste du kan gi tilbake! Vær takknemlig for det du har og får, det sier jeg bare!

  Jeg er så takknemlig for at jeg har fått et liv, selv om det er et veldig tøft et, med mye motgang og mye jeg har opplevd i fortiden. Jeg ser, eller prøver å ser framover..! Jeg er takknemlig for all hjelpen jeg får, for de vennene jeg har, for familien min. For alle som vil ha meg i deres liv.

  Nå ble innlegget så langt at ja... men jeg ønsker allesammen en fin førjulstid!🎄 (Kan hende at jeg oppdaterer før jul, det ser jeg heller an).

  Følg meg gjerne på Instagram: Victoriasaa

  Facebook: "Victoria Sofie Anbakk Albriktsen". Lik bloggsiden og følg meg gjerne videre for de som ikke gjør det. Om dere vil selv da.

  Takk for meg!😅

 • DEPRIMERT ELLER BARE TRIST?  Okei... dette innlegget har jeg hatt i arkivet og for meg selv en stund. Vurdert om jeg skulle dele det eller ikke, men nå føler jeg for å dele dette..! Det er ikke tvil om at jeg har hatt det vanskelig og har det vanskelig nå! Jeg orker ikke å legge så mye skjul på det lenger... på tide å få noe ut! Jeg kan si at jeg er i en veldig vanskelig og kjip situasjon... som tar mye av mine tanker og psyken min. Som nok en gang "ødelegger" meg på mange måter! Det jobbes med saken, men jeg er utslitt. Jeg er og begynner å blir så sliten og oppgitt av alt dette som skjer og har skjedd den siste tiden og de siste mnd. Jeg snakker med folk, og får litt støtte. Men det er ikke så lett å komme gjennom en hverdag med alt som jeg er belastet med. Jeg prøver, jeg kjemper hver eneste dag og prøver å holde mote oppe, men av og til føles alt som det skal rase sammen! Jeg får liksom ikke fred, får ikke sunket skuldrene med all belastningen jeg får. Jeg får støtte av noen i familien og andre. Og de prøver å støtter meg og hjelpe meg nå som jeg har det veldig vanskelig. Dette er slik jeg hadde det ofte når jeg bodde i Mo i Rana, dessverre. Spesielt den siste tiden. Jeg trivdes bare ikke så godt på Mo, trives bedre her. Mo i Rana er en fin by, det er ikke det.. men jeg trives bedre her i Trøndelag og har flere venner her. Trivsel er viktig! Det var også noen som merket at atferden min hadde endret seg, at jeg hadde ikke samme glimtet i øye som jeg har brukt å hatt før, jeg var mindre glad og ofte lei meg. Men dette håper jeg blir bedre etterhvert, selv om det kan ta litt tid.

  Nå kommer innlegget jeg har skrevet for noen mnd tilbake...

  De fleste kommer til perioder der man bare er trist og man føler seg nedstemt. Føler seg dårlig, og alt føles helt.... hvordan skal jeg sette ord på det... jo man blir fort lei seg, alt blir eller føles "vanskelig", og du får mange negative og dårlige tanker surrer som kaos i hodet ditt. Du blir helt oppslukt av alle tankene som slår inn i deg. Sitter helt stille alene, tenker, tenker og tenker.. gråter. Hvor lenge skal det være sånn at det meste er nedstemt og du er trist ganske ofte. Smiler mye mindre enn før, men smiler selvsagt til de imøtekommende da og de som smiler og hilser på meg. Men ellers liksom, når jeg/du er alene, med venner.

  Dette er da litt av det jeg føler en del på, og tenker på. Jeg kommer til perioder der det meste er ok, helt greit. Mens av og til kommer disse periodene nokså ofte der jeg føler meg lei, trist, oppgitt, dårlig samvittighet, trøtt, sliten, gir lett opp... Der humøret mitt går fra å være bra til sint og aggressiv, vil være i fred, lei og utslitt! Vil bare ikke ha det sånn oftere enn jeg har mine "gode perioder".

  Men så er spørsmålet, når man har hatt det slik i lang tid, som vil si mnd, vil det ikke da utvide seg til en depresjon..? Der man får mange tanker og følelsene tar over. Kan gråte av et lite vindpust (ordtak), men dere skjønner sikkert hva jeg mener. (noen kanskje)? Ikke alltid like enkelt å forklare og sette ord på alt. Det er mange ganger jeg bare vil holde alt for meg selv, og håpe på at humøret og alt blir bedre neste dag eller noe sånt. Kommer an på hva det er og da. Men det skaper seg bare enda mer sinne, frustrasjon, tårer hvis man ikke får "svar" på hvorfor det er sånn og sånn eller hvis man ikke snakker med noen, eller får skrevet det ned.

  Her er slik jeg har følt en stund, men også føler det er ofte og om meg selv til tider:

  * Humørsvingninger ofte. Av og til er jeg glad, sint, lei meg, gråter lett og mye føles vanskelig.

  * Trøtt, sliten og mangler energi

  * Søvnproblemer, kan ta langt tid før jeg sovner, grunn: mye tanker og følelser som kommer når jeg legger meg.

  * Dårlig selvbilde/selvtillit, føler meg veldig ofte verdiløs av enkelte ting...!

  * Skyldfølelse, føler jeg har skyld i masse og føler mye en min feil, at jeg er en dårlig person

  * Vanskelig å konsentrere meg på skolen av og til, kommer i min "egen" verden på en måte og tanker tar overhånd...

  Ser (ofte) ikke selv det jeg gjør som er bra. Dette er litt av det jeg føler ofte for tiden...

  Men så lenge jeg hører på (høy) musikk og får være alene i mitt eget selskap når jeg trenger går det som regel bra. Det er utrolig hva musikk kan hjelpe til og for. Det er en hel masse. Hva skulle man gjort uten musikken?! Mange sanger som gir bra mening til en hver situasjon osv. Men det er jo ikke noe bra at jeg føler dette for ofte heller da... slik som jeg har gjort lenge og føler av og til i hytt og pine. Men det kommer seg sikkert nok etterhvert, forhåpentligvis. Jeg snakker litt med helsesøster når hun er på skolen. Har for mye å tenke på, så kan være godt å få snakket om tankene mine med noen jeg stoler på og føler jeg vil si det til! Og selvfølgelig noen som LYTTER til meg, og kan hjelpe meg på veien.

  Jeg håper bare at ting blir lettere snart, er så slitsomt med motgang hele tiden! Men det er vel en del av livet det også... men skal ikke blir for mye av det onde heller da...!

 • HELLO DESEMBER❄🎄  Da var vi kommet til enda en ny mnd, desember er endelig her! Som mange har ventet på og gledet seg til skulle starte. November har gått veldig fort synes jeg, mye som har skjedd og mye øving til juleforestilling/musikal. Plutselig så var alle øvingsdager over og dagen nærmet seg da vi skulle ha den forestillingen på kvelden for foreldre/søsken. Vi hadde nemlig julemusikalen i går kveld! Den startet Kl 7, men vi møtte opp halv 6. Jeg ble med Maria hjem etter skolen i går, slik at vi kunne gå til skolen sammen. Før på dagen Kl 12 hadde vi generalprøve, og øvde inn litt før det store og det hele. Så hele dagen i går gikk til øving. Det har mange av de andre dagene også gått til.

  Så litt etter vi kom til skolen så var det bare å bytte om å gjøre seg klar, så fikk vi øvd inn noe før det hele startet. Mange var nervøs og spent. Jeg tok det rolig og tenkte at dette skal nok gå bra... selv om jeg "feilet" litt så gikk det bra. Det var dans, sving, klassedans, fellesdans, jente & guttedans, noen sang, og noen klappet cup song mens noen andre sang til den. Det ble bra! I dag skal vi kjøre igjennom det en gang til, men det blir for resten av skolen + 7. Klassen.

  Nå er det ikke så lenge til vi nærmer oss julaften og bursdagen min! Så var det jo 1. Søndag i advent på søndag som var. Tiden mot jul går egentlig ganske så fort. Men så må man prøve å nye tiden man får så godt sammen. Men familie og venner! Viktig! Julen er så koselig! Også må det selvfølgelig være snø, slik at man får den samme "julefølelsen"! Blir ikke ordentlig jul uten snø nei! ❄🌨⛄☃

  Ønsker alle en fin ventetid og fin uke! Og håper desember blir en fin mnd.

 • Les mer i arkivet Juni 2018 Mai 2018 April 2018