viccansittliv - På denne bloggen skriver jeg om det jeg føler for å skrive om. Det som faller meg inn. Takk til du som leser bloggen min! :-) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

DETTE HAR JEG GJORT I PÅSKEN 2018!🐣Da er det siste dagen jeg er her før jeg reiser tilbake til Røra igjen. Jeg har vært med ei venninne i Selbu og besøkt faren hennes. Vi var også noen dager på hytta, der gikk vi litt på ski, spilte kortspill tillegg har vi nyta finværet som har vært! Sol og oppholdsvær. Vi satt også ute i sola og solte oss litt.☀ Sett på gode filmer som har gått på TV og hatt det greit.

I morgen tar vi toget fra Stjørdal-Røra. Vi dro nemlig til Selbu samme dag som vi fikk påskeferie, så har vært her så og si hele påsken.🐣 Så nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem til Røra igjen også etter en uke borte. Som det heter «borte bra, men hjemme best»!

Vi begynner på skolen igjen på Tirsdag 3. April. Så da er det bare å nyte de siste dagene godt før skolen begynner ja. Håpe det er godvær når jeg kommer til Røra igjen også!☀

Hva har du gjort så langt i påskeferien da?

Ønsker alle en fortsatt fin påske videre!🐣

Klem😊

 • PÅSKETUREN GÅR TIL...  Endelig påskeferie! Jeg eller klassen min fikk påskeferie allerede kl 11:20 i dag tidlig. Vi har vært ute i dag, tok med oss brødskive og fant oss en plass også laget vi bål slik at vi kunne grille og kose oss litt. VG 2 hadde tentamen i går og i dag slik at i dag fant vi ut av vi skulle ta en utedag med grilling siden vi ikke kunne være på kjøkkenet i dag. Vi var heldig så fikk dra 11:20 da!

  Når skoledagen var ferdig så gikk jeg til amfi med noen fra klassen. Også tok jeg toget fra Steinkjer-Røra kl 13:28. Så nå er jeg hjemme å slapper av litt og pakker siste rest før jeg skal bort.

  Jeg skal nemlig bli med venninna mi til faren i Selbu, så etter noen dagen skal vi på hytta demmers. Så det håper jeg blir koselig og artig. Blir kanskje der hele ferien, så får bare håpe på et godt påskevær med mye sol. Det skal bli godt med litt ferie nå ja, gleder meg. Ser fram til en fin påske!😊

  Ønsker alle en riktig god påske!🐣🐥🐤

 • VANSKELIG Å PASSE INN!  Det er ikke alltid like lett å tilpasse seg samfunnet vi lever i den dag i dag. Ofte høye krav, mye press på forskjellige ting osv. Hvordan skal vi forholde oss og hva skal til for å bli akseptert i dagens samfunn?

  Det er mange som føler på at de ikke passer inn, eller at de synes det er vanskelig å passe inn. Jeg er en av dem. Jeg føler mange gang at jeg ikke passer inn, at jeg aldri strekker langt nok! Det er så vanskelig på mange måter... det er ikke like lett å vite hva man skal gjøre for at du skal bli akseptert. Det er mange som tenker på utseende framfor personlighet, det er egentlig ganske trist. Fordi alle fortjener jo en plass i samfunnet vi lever i. Mange føler de ikke klarer å oppnå kravene som ofte stilles til ungdom i dag. Det kjenner jeg på selv. Blir kanskje ikke så godt likt om du ikke har de kule merkeklærne, eller om du bruker lite sminke, umoderne sko eller hva det måtte være og om du ikke følger strømmen. Populære trender osv. Kanskje føler du at du ikke har bra nok kropp, hår, nese, munn osv. Er så mye en ungdom kan gå rundt å tenke og føle på.

  Jeg synes det er vanskelig å få nye venner fordi jeg har blitt avvist gang på gang! Mange ganger uten grunn, skjønner ikke helt hvorfor?! Hva er problemet? Er det noe galt med meg som person? Ser jeg ikke nok bra ut eller hva faen er det kan jeg tenke mange ganger. Jeg prøver å bli kjent med nye mennesker når jeg har mulighet, men hver gang føler jeg at det bare er meg som prøver. Da blir det vanskelig å få ting til å fungere eller slik du tenker. Akkurat som i et forhold, man må være to for å få det til å funke! Sånn er det med venner også. Funker dårlig om det bare er den ene parten som prøver, tar initiativ og viser interesse. Jeg er ikke den peneste alle kunne tenke seg, men uansett så har jeg følelser også! Jeg blir såret når folk bare avviser meg og ikke gir meg en sjanse og mulighet til å bli kjent. Er det rart jeg ser og tenker negativt om meg selv etter å bli avvist gang på gang og etter årevis med mobbing?! Nei ikke for meg, men ikke alle tenker på det.

  Jeg føler meg ganske ofte som en mislykka person fordi jeg ikke klarer mye av det som andre kan. Jeg sliter med å få venner, sliter med dårlig selvtillit og selvbilde, sliter litt på skolen, sliter med tankene mine og ja.. you name it! Men alt synes ikke på utsiden. Det meste sitter på innsiden. Jeg prøver å tenke litt positivt om meg selv når folk sier noe bra om meg eller som jeg har gjort. Det tar jeg til meg, men jeg har lettere for å tenke fortere negativt enn positivt mange ganger, men jeg skal prøve å bli bedre på det. Eller jeg har prøvd lenge, men føles aldri jeg lykkes så mye med det. Ikke enda i allefall, men kanskje senere. Jeg har fått hørt en del den siste tiden at jeg trenger hjelp og burde snakke med noen proforsjonelle om problemene, sortere tankene og det som plager meg. Så jeg har fått en time til BUP, som jeg skal snakke med og se om det er noe de kan hjelpe meg med osv.

  Jeg vil også føle på mer mestringsfølelse, for akkurat det har jeg litt lite av og det å lykkes i enkelte ting. Jeg vil også bli akseptert sånn som vennene mine blir! Jeg vil også ha muligheten til å få nye venner, som faktisk prøver tilbake slik som vennene mine opplever. Jeg vil også føle at jeg er viktig for noen! Mange av venninnene mine blir tiltrukket av gutter de liker så og si hele tiden, mens jeg føler nesten ingen liker meg tilbake eller omvendt. At noen liker meg, men at jeg ikke liker dem på samme måte tilbake. Fordi de fleste bare går etter utseende føler jeg.

  Kan sitte i en hel gjeng med folk, men allikavel føle meg som en usynlig person. Blir aldri lagt merke til og nesten ingen vil snakke med meg.. prøver å hilse og starte en samtale, men ikke alltid folk viser interesse tilbake. De ser og hører meg, de oppfattet hva jeg sa. Fordi de hadde blikkontakt og såg på meg.. men gadd ikke å bry seg allikavel. Jeg smiler og er hyggelig, og håper på å møte flere hyggelige folk jeg kan bli kjent med. Ser alle har det gøy og har «gjenger» de holder seg Ilamme. Jeg prøver og prøver, men føler aldri jeg lykkes i det!

  Jeg er blitt mer sjenert og tilbakeholden etter alt dette og mobbingen jeg har opplevd siden tidlig i barndommen min! Men når folk blir kjent med meg så er jeg mer utadvendt og tør å åpne meg opp. Så snart folk blir kjent med meg så vil de kanskje se at jeg ikke er så ille allikavel eller hva folk tror. Det må jo være noe, men vet ikke hva. Føler det er noe ved meg ettersom mange ikke gir meg en sjanse til å bli kjent. Kanskje har noen sagt noe frekt eller spredt rykter når det har oppstått krangler og uenigheter. Men det gir heller ikke rett til å snakke stygt om folk og spre rykter som kanskje er flaske også.

 • JEG KOM VIDERE I UKM!  Jeg fikk en Mail der jeg leste at jeg er blant dem som kom videre i UKM. Vi skal på fylkesmønstring til Grong den 20. - 22. April.

  Jeg kom videre med mitt bilde Crimson som ser slik ut:

  Også de to andre venninnene mine kom videre med hvert sitt bilde. De bildene var følgende:

  Lath Rhiam

  The unknown

  Vurdering av bilde Crimson: Du har gjort en spennende jobb med tanke på kontrasten mellom objekt og bakgrunn. Forholdet mellom mørkt, grå og rød gjør at motivet kommer godt frem. Du har jobbet godt med lyssetting da dette får frem mange fine og klare detaljer i motivet. Den uklare bakgrunn gir rom for tolkning av tid, sted og rom.

  «Vi har valgt å sende deg videre til fylkesmønstring sammen med bildet «Lath Rhiam».

  Vår tanke er at deres bilder blir stående som et kunstverk da de passer så godt sammen. Gratulerer!:)»

  Det er gøy at vi kom videre da, og skal til Grong en helg å fremstille bildene der også. Spennende blir det sikkert. Der møter vi andre folk som har kommet videre i UKM osv.

 • UKM 2018  I dag har jeg vært på UKM med to venninner. Vi har valgt å delta i år med å utstille bilder vi har tatt på Panzer (Ungdommens hus på Verdal).

  Vi som deltok måtte møte kl 10:00. Så begynte selve UKM kl 16:00-17:00. Så vi har vært der fra 10-17. Dette foregikk på Verdal Videregående skole.

  Var mange gode innspill, men en ting var litt skuffende. Det var at bilde jeg har tatt ikke ble vist, men bildene til de andre venninnene mine ble vist frem på storskjerm. Også var det enda en liten feil.. det var at det var et bilde av meg, men med feil navn på. Så jeg fikk navnet til hun ene venninna mi. Men jeg fikk sagt ifra om det etterpå, så de beklaget feilene. Ellers var alt bra! Mange flinke ungdommer.

  Bilde vi deltok med var følgende:

  Bilde her heter «The unknown» (Den ukjente).👆

  Dette bilde heter «Mento Nox» (husk mørket).👆

  Bilde her heter «Latif Rhian» (Find balance, finn balansen).👆

  Bilde her heter «Chrimson» (mørkerød).👆

  Dette var bilde som ikke ble vist fram. Men juryen har sett på alle bildene og vet hvem som har tatt hva. Så det var det viktigste sa dem. Så får dem vurdere etterhvert også kårer de det beste bilde. Så får vi vite mer på Mail når det er klart og hva som eventuelt skjer videre.

  Tilslutt fikk alle som deltok hver sin diplom for å ha deltatt på Verdal UKM 2018.

  Oppsummering av hva vi har lært på Fotokurs på Panzer 2018

  - Innføring i kamerateknikk å bruke kameraet.

  - Vi har lært om de 3 funksjonene på proffkameraet som heter M , P og Auto fokus (M for Manuell, P for Portrett og Auto fokus( Som justerer blender å lukker av seg selv.)

  - M -Innstilling bruker vi for å kunne justere lyset på bildene og fremme det man ønsker å få frem på bildet. Eller gjøre noe på bildet utydelig, mens noe annet er tydelig. Det gjør at man kan få unike bilder og som man ønsker bildet skal bli .

  - Med manuell innstilling :stilles blender og lukker manuelt. (Det vil si at vi justerer lyset vi slipper inn når vi tar bilder som vi ønsker , og vi styrer lukker ut fra hvor fort vi ønsker å ta bildene. )

  - Bevegelsesbilde: Om vi ønsker at personen på bilde skal være i «fart» har vi lav lukkertid. Ønsker vi å fryse et bilde i bevegelse bruker vi rask lukkertid. ( større tall på displayet ca for eks: 1/ 3000 er rask lukkertid )

  Lav lukkertid kan være 0,5 eller 0.18 da vil bilde være i bevegelse å ikke «fryst» )

  - Vi øver på kamerafunksjon P for portrett

  - Vi har tester ut Bliz og naturlig lys inne på Panzer

  - Vi har tatt 3 portretter med 3 ulike bakgrunner, hvit, svart og fargebakgrunn

  - Vi har lært å ta bilder med stativ og uten stativ

  - I Photoshop har vi lært om hvordan justere lyset på bildene, samt endre farger og forsterke farge og gjøre det svart/ hvitt.

  - Vi har tatt bevegelsesbilder av hverandre, for å teste lukker tid og blender. ( justert slik at personen er i fart, å personen har lyst eller mørkt lyst på bilde, da brukte vi innstillingen M (Manuell ).

  - Vi har øvd på ulike utsnitt på bildene blant annet ( helvtotal, halv nær , ultranær.)

  - Vi har tatt bilder av hverandre og av gjenstander.

  - I tillegg har vi lært om lyssetting der vi har prøvd å se hvordan lyset faller på personen som blir tatt bilde av. Der ene siden er mørk fordi vi har lyset på den ene siden å ikke lys på den andre siden. Da blir andre siden av personen helt mørk.

  I kveld har jeg overnattingsbesøk av ei venninne. Så det blir nok koselig, i går var jeg på overnatting til hun som overnatter til meg i dag.

 • Les mer i arkivet Juni 2018 Mai 2018 April 2018