viccansittliv - På denne bloggen skriver jeg om det jeg føler for å skrive om. Det som faller meg inn. Takk til du som leser bloggen min! :-) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

VINTERFERIEN 2017Nå føler jeg det er på tide med en liten oppdatering på her bloggen!

Så var det siste helga før jeg starter på skolen igjen. Vinterferien er snart over for meg. Og jeg har ikke rukket alt jeg tenkte, uken har gått så fort. Nå er jeg på besøk hos min mor i Mo i Rana. Siste dagen her før det blir nedover til Trøndelag igjen. I morgen reiser jeg tilbake til Trøndelag. Så jeg har tilbringen nesten hele vinterferien her på Mo. Jeg har fått møtt noen venner og familie igjen mens jeg har vært her. Og har vært innom den skolen jeg gikk på før, Gruben ungdomsskole. De på Mo har fått vinterferie i dag, og andre plasser i Nord Norge.

I dag har jeg vært på kafé og shopping sammen med mamma, tante Mirjam og det ene søskenbarnet mitt Camilla. Det var koselig! Ikke hver dag det skjer. Så var det gøy og møte dem og bruke litt tid sammen med dem også. Har fått noen nye klær også i dag. 🛍

Meg og mamma.👆

Ikke lenge til søknadsfristen for videregående er over heller, men jeg har allerede søkt VGs før jeg reiste til Mo i Rana. Så nå er det i boks for meg. Så er det bare å vente å se på svar, om jeg kommer inn eller ikke.

Nå har jeg ikke så mye annet å si, enn at jeg ønsker alle sammen en fin fredagskveld. For det skal jeg ha. Kose meg litt siden jeg drar i morgen!

 • HELT TOM... HVA SKJER?  Dette er litt rart og uvant.... jeg som ofte har skrevet forskjellige blogginnlegg om alt og ingenting. Så nå sitter jeg her og ikke aner hva jeg skal skrive om... det er liksom helt tomt... det virker "unormalt" på noen måter. Jeg har sånne perioder der jeg har ting jeg vil skrive om til tider der jeg sitter som et spørsmålstegn? Av og til kommer jeg på noen ideer, men så kommer tankene opp... av kommentarer jeg fikk høre fra noen og hva de syntes om at jeg skriver blogg. Det plager meg litt at andre folk sine meninger kan påvirke meg mye! Når deres meninger egentlig ikke burde være sterkere enn mine egne. Hvis jeg har lyst å skrive blogg, kan jeg ikke bare få gjøre det da? Ja jeg vet at det er offentlig og at andre kan lese det jeg skriver og at ikke alle folk bryr seg eller liker det jeg skriver. Men det er da ikke deres problem eller valg. Er det noe du ikke liker ved at jeg skriver blogginnlegg, så scroll deg videre. Enkelt og greit! Vanskeligere enn det er det ikke. Og ja, jeg er forberedt på både negative og positive tilbakemeldinger når jeg skriver blogg. Så det er jeg fullstendig klar over. Men jeg liker å skrive blogginnlegg mange ganger og det kan være godt å "skrive" av seg litte granne til tider. Min mening da. Også en positiv ting ved blogg, er at man blir eller kan bli bedre på å skrive og formulere/uttale seg skriftlig. 

  Av og til føler jeg meg helt tom i noen minutter mens jeg sitter helt stille og hører på musikk og tenker. Er som om at jeg "kobler ut" og kommer i min egen "boble" med masse skyer og tanker som har rotet seg bort og er på helt forskjellige plasser. Er det noe galt med meg? Nei, Kaos. Når skal egentlig tankene mine få "plass til ro". Liksom... blir jo bare masse over tenking av alt mulig som jeg sitter og grubler på. Ikke alt jeg kan eller får svar på heller. Av og til er det godt å koble seg litt av omverden med musikk i sitt eget selskap. Samme når jeg sover, for da glemmer man litt for en liten stund. Slipper og tenke og kan hvile hjernen. Jeg håper ting blir oppklart og greit snart, som jeg har skrevet mange ganger. 

  Nå sitter jeg bare å skriver her og ser at jeg har fått skrevet litte granne om noen "tomme" tanker og dager slik som i dag. Mange ganger tenker jeg på om det er mye teit jeg skriver og om jeg skal dele det eller om det er vits i å skrive det jeg tenker i det hele tatt. Av og til lytter jeg til meg selv og gjør det jeg føler der og da, mens av og til er det personer som gjør at jeg endrer mening og får slike tanker. 

  Det går litt framover nå enn for noen mnd siden, forhåpentligvis. Helga som nettopp er over var fin og artig. Også var det jo morsdag i går (12. Feb). Så da ble det brownies med krem til kvelds. Og god pizza fra pizzabakeren. Også er det snart vinterferie for de i Trøndelag fylke, her starter vi ferien på fredag som kommer, 17. Februar-27. Februar. Så det skal bli godt med vinterferie også snart! 

  Ønsker alle en fin uke i vente.

  #litenoppdatering #oppdatering #helt #tom #tanker #herognå

  Klem fra meg.   

   

 • FOR 2 ÅR SIDEN I DAG...  På denne dagen for 2år siden i dag var da jeg bestemte meg for å skrive og dele ett innlegg om mobbing. Mobbing som jeg har opplevd! Jeg var så lei, drittlei og sliten av alt av mobbing og utestenging.. så derfor tenkte jeg at hvis jeg skriver ett innlegg om mobbing, så kanskje noen av mobberne får øye på det og kanskje tenker seg godt om. Også slik at jeg kunne rekke ut til mange andre folk. Kanskje noen som har vært eller i samme situasjon og kjenner seg igjen i mye av det jeg skrev. Sånn at de som har følt og føler det samme som meg ser at de er ikke alene om det. Det er dessverre mange som blir mobbet, hver dag! Det er synd det er sånn. Ofte de som er mer "godhjertet" som opplever mye slikt. Hvorfor skal vi som er godhjertet gå igjennom så mye dritt? Det har jeg tenkt mange ganger på... men folk eller "mobberne" finner de følsomme og går løs på dem, typisk!

  Det var en kveld jeg ikke klarte å sove, siden jeg lå og tenkte så mye og var urolig i sengen (indre uro) og bare lå og vred meg hit og dit..fram og tilbake og tenkte på mye av hendelsene som hadde hendt i den perioden osv. Men så bestemte jeg meg for å skrive ned mye av mobbingen og opplevelser jeg har hatt opp igjennom årene på notater på iPaden min. Jeg var heller ikke trøtt og var mer våken og tankene holdte meg lenge våken.

  Skrev og skrev, tenkte lenge på hvordan jeg skulle formulere dette på best mulig måte. Jeg tenkte også på om jeg skulle dele innlegget eller ikke. Etterhvert som tiden gikk, noen dager så var jeg fast bestemt på at NÅ gjør jeg det! Jeg deler dette innlegget her! Så gjorde jeg det, etter mye tenking. Jeg tenkte mye på om hvilke tilbakemeldinger jeg ville få, ville dette føre til noe negativt eller positivt. Jeg er glad at jeg valgte å dele det, angrer ikke på det hvert fall! Jeg tenkte også på hva ville de som mobbet og var ekkel si og hvordan vil de reagere. Klart jeg fikk negativ tilbakemelding fra noen av de som var ekkel.. men jeg fikk mest positiv tilbakemeldinger fra andre folk og folk jeg kjenner. Så det var godt! Mange delte også innlegget mitt, slik at flere folk fikk øye på det. Det var det jeg ville. Vil at folk skal tenke over sine handlinger og hva de gjør. Og hvordan vi behandler andre. Som et budskap!

  1 år etter jeg skrev det innlegget på Facebook. Så oppdrettet jeg meg en blogg, eller jeg startet å blogge i november 2015. Så noen mnd etter. Men da det hadde gått 1 år siden 3. Februar så valgte jeg og skrive ett blogginnlegg om mobbing også (2016). Der jeg blant anna kopierte teksten jeg skrev på fb 3. Februar 2015 +mer jeg ikke fikk skrevet den gang da. Det innlegget jeg skrev fikk jeg stor oppmerksomhet rundt. Mange folk jeg ikke kjenner som kommenterte og delte blogginnlegget. Fordi jeg ønsker at folk kan spre budskapet. Også er det jo mange som kjenner seg mye igjen.

  Har du ikke lest innlegget om mobbing eller har løst til å lese det? Da kan du klikke deg inn på lenken som er HER! Da kommer du inn på det innlegget. Det er langt, men det er verdt å ta seg tid til å lese det! Setter STOR pris på om du leser og gjerne deler innlegget! OPPMERKSOMHET rundt MOBBING er VIKTIG!!! Derfor vil jeg folk skal dele det og gjerne skrive en kommentar til dette, hva du som leser mener.

  Dette bilde brukte jeg i innlegget om mobbing. Så her er en liten smakebit av innlegget. Er du nysgjerrig? KLIKK HER HVIS DU FORTSATT IKKE HAR GJORT DET! Så kommer du rett til innlegget.

  Men det som var bra var at mye forandret seg etter at jeg skrev det innlegget. Det ble litt roligere. Litt etter litt. Men så har det også skjedd mye ting ellers, ettersom jeg ikke trives like godt i hjembyen min, Mo i Rana som det jeg ha gjort eller gjør til pappa i Trøndelag på Røra og området rund der så hadde det stor innflytelse og påvirksomhet på meg. Jeg tok et veldig vanskelig og tøft valg like før jul. I mot slutten av Oktober 2016 tok jeg en stor og veldig vanskelig avgjørelse. Og den avgjørelsen var at jeg flyttet til pappa. Og ikke alle er fornøyd med det og måten det ble gjort på. Men men, gjort er gjort! Og blir ikke mobbet her jeg er nå. Har ikke vært noe til nå i alle fall. Så sånnsett så har mye av mobbingen blitt borte. Men jeg håper at ting blir enklere i dette året 2017! Ting er vanskelig og veldig sårt... så jeg prøver og bearbeide det. Med hjelp av venner, familie og folk å snakke med. (Som helsesøster eller andre voksne/venner/lærere).

  Det viktigste er at jeg prøver å tenke positivt og prøver å ha det gøy med venner og snille folk. Som kanskje eller som av og til kan få meg til å tenke på noe annet. Slik at jeg slipper å ha dårlig samvittighet og føle meg dritt etter alt som har skjedd. Og spesielt nå i det siste og de siste mnd med hendelsen etter at jeg flytta til pappa. Det har skjedd mye på så kort tid! Og en annen ting, husk å ta vare på de du er glad i! Vær snill og god med dem... men også er det ikke alt man skal respektere heller.. hvis det går for langt. Går det for langt kan personen "knekke sammen". Så prøv å respektere og hjelpe andre. Vær en god person! Som prøver på det beste for både deg selv og de rundt deg. Selv om det kan være en utfordring for mange av og til. Og tilgivelse er også viktig å tenke og huske på mange ganger, men er jo selvsagt ikke alt man kan tilgi heller da. MEN noe viktig som noen har fortalt meg er at man skal aldri gå å legge seg når man er uvenner! Fordi det gjør ikke det hele noe bedre, da ligger man bare og tenker på det. Så heller prøv å være venner før en legger seg om kvelden. For plutselig... så kan det være for sent... man vet aldri! Ting kan skje helt ut av det blå..! Husk på det! Viktig det.

  Takk for meg!

 • UNG RESTURANT 2017  Da kan jeg klappe meg selv på skulderen og være stolt over meg selv! For den jobben jeg har gjort i dag.

  I dag har jeg og 5stk andre fra skolen min deltatt på noe som heter "ung Resturant". Denne dagen har gått ut på å lage og servere en 3 retters middag til gjester som var foreldre og noen fra Inderøy ungdomsskole. Det var konkurranse mellom Inderøy ungdomsskole, Egge ungdomsskole og Steinkjer ungdomsskole. Alle skolene har laget en 3 retters middag i dag basert på råvarer fra Trøndelag. Vi fra Inderøy ungdomsskole var på Øyna i dag (som er på Inderøy). Steinkjer ungdomsskole var på Backlund (Levanger) og Egge ungdomsskole var på Husfrua gårdshotell.

  Meny for dagen:

  Forrett:

  Lavtemperert kveite med grønn perlebygg, pastinakk-krem, spekechips fra Øyna og smørsaus.

  Hovedrett:

  Bresert lammeknoke fra Inderøy Slakteri, glasert sellerirot, gulrotpuré, mandelpotetpuré med Gangstad Edel blå og sjysaus.

  Dessert:

  Terte med yoghurt naturell fra Gangstad Gårdsysteri, sjokoladeis og tindvedgele.

  Det har vært fullt kjør hele dagen! Stått på som bare det! Vi var 6stk elever til sammen, men ble delt opp i to og to som samarbeidet om forrett, hovedrett og dessert. Jeg og en laget desserten vi. Den ble vellykket og god. Eller alt ble jo vellykket da! Så det er bra. Vi startet servering Kl 15:00. Forrett, hovedrett og deretter dessert. Så presenterte en fra hver gruppe hva vi skulle servere før det ble servert til gjestene. Så ble det fullt kjør til Kl 5. Da begynte vi å bli sånn høvelig ferdig. Så ble det mest rydding og ta oppvasken. Så fikk vi fri i 1t før vi skulle møtes en plass i bygget.

  Så rundt halv 7 tiden møtte vi, foreldre og noen fra skolen opp der noen presenterte fra noen bilder fra dagen. (Jeg var med på noen av bildene). Også snakket litt om dagen og generelt om Resturant og matfag bransjen. Og at de skriker etter folk og lærlinger! Og at det var garantert jobb å få innenfor noe i dette yrket!

  Vi ble også dømt, hver enkel bedrift hadde en egen dommer. Som dømmer oss gjennom dagen og det vi gjorde. Så var det hoveddommerne som bestemte hvilket lag som vant ut i fra kriterier.

  Dagen har vært spennende og lærerik! Men også veldig slitsom. Jeg fikk veldig vondt i ryggen og ble veldig sliten og øm i fotene. Siden jeg ikke er vandt til å stå i ro og gå så mye i strekk som vi/jeg har gjort i dag. Men det er nok sikkert en vanesak det også. Eller så blir det vel det. Så var veldig godt når vi var ferdig for dagen og kunne sitte oss ned og slappe av før det ble kåret vinner.

  Og vinneren ble Steinkjer ungdomsskole, som var på Backlund på Levanger i dag. Der var forresten han ene storebroren min, Sigurd som går 2. Året på Steinkjer VGs som kokk. Så han var der og hjalp til de som var der. Han jobber der i blant også. Men dommerne sa at alle var vinnere! Og at alle var så jamt, men de måtte jo kåre en vinner. Men vi fikk diplom også noen råvarer og en liten sekk med potet med hjem. Det fikk alle. Men vinnerne fikk en kokkekniv, blomster, gavekort på IKEA på 3000kr til skolen. Også fikk hver klasse fra hver skole en bok. Der det står om mat og tradisjonelle matretter osv.

  Har hatt en super dag i dag! Det kan jeg si. Også skal jeg på matfag dag på Steinkjer VGs i morgen. Så da skal VG 2 elever (inkludert broren min) lage mat til oss! Også får vi som drar på den dagen vite mer om baker, konditor og slakter, mener jeg (?) Blir vel spennende det også!

 • Les mer i arkivet Juni 2018 Mai 2018 April 2018