viccansittliv - På denne bloggen skriver jeg om det jeg føler for å skrive om. Det som faller meg inn. Takk til du som leser bloggen min! :-) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

HJEMMETRENING💪God dag!

I dag ble jeg ferdig tidlig på skolen, 11:40 når vi hadde lunsj. Vi hadde ikke lærer til gymmen i dag, så vi fikk valget av å enten trene hjemme eller på skolen der vi tar bilder/video og dokumenterer treningsøkten og skriver litt om hva vi har trent.

Valget for meg var enkelt, dra hjem og trene istedenfor. Der er det bare meg selv, ingen andre rundt meg som ser på osv. Føler jeg yter bedre når jeg trener helt alene for meg selv. Jeg gadd heller ikke vente til kl 2 da styrkerommet på skolen ble åpnet, fordi vi hadde 2 fritimer før gym. Så da dro jeg heller hjem og fikk litt hjemmetrening. Det kan funke like bra som om når du trener på et treningssenter hvis du har gode øvelser å gjøre.

Her er noen bilder fra dagens treningsøkt:

 • 1. OKTOBER 2018, OPPDATERING  Hei!

  Nå begynner det å bli en god stund siden sist jeg posta noe her inne på bloggen. Så jeg ville bare si at det går bra med meg og jeg har det bra. Det er mye positivt som har skjedd i livet mitt de siste 2-3 mnd. Så jeg har ikke følt for å blogge så mye den siste tiden. Er mye opptatt for tiden og har ting å holde meg opptatt med. Slik at dagene går unna, sakte men sikkert. Også har jeg ikke samme motivasjon lenger, og vet heller ikke hva jeg skal blogge om fordi jeg føler det kanskje kan bli litt kjedelig med samme greia hele tiden, jeg vet ikke hva dere som leser bloggen min tenker om det jeg skriver. Så kom gjerne med tilbakemelding til meg.

  1. Oktober allerede, det går fort unna så er det plutselig jul igjen. Det begynner å bli kalt ute og det kjennes at høsten er kommet for å si det sånn. Også er det jo kommet snø noen plasser her i landet allerede. Så plutselig kommer den hit også.

  Jeg vil også si at jeg er på en 2-ukersperiode med utplassering i bedrift. (Bakeri på Inderøya). Der trives jeg godt og det har gått bra hittil. Jeg har vært på bakeriet hele forrige uke så blir det hele denna uka før det blir høstferie. Vanligvis er jeg/vi bare utplassert 1 gang i uka som er på onsdager. Men vi skal ha 2 uker før jul og 2 uker etter jul. Så det blir nok bra ja. Godt å ha noe annet enn skole hele tiden. Slippe alle de teoretiske fagene. Isteden få vært utplassert littegranne. Alle trenger litt forandring innimellom.

  Ønsker alle en fin oktober i vente.

  Klem😊

 • ER DET GØY Å ØDELEGGE FOR MEG?  Jeg begynner å bli rimelig lei folk som prøver å ødelegge for meg og mitt personlige rykte! Som isteden velger å tro på falske rykter som noen andre har spredt så blir det spredt videre! Virkelig?! Er folk så redde for å spørre meg om det i det heletatt er sant? Er vel ikke så vanskelig, eller?

  Noen jeg trodde var mine venner velger heller å høre på bullshit fra noen andre som ikke kjenner meg så godt! Hvis du ikke er 100% sikker på at det stemmer og ikke tør å snakke med meg om det så skal du vertfall ikke spre falske rykter videre til masse andre venner og folk! Du vet ikke hvor mye slikt kan ødelegge for en person! Tenk litt over før du sprer videre ting som ikke er sant! Jeg vet godt selv hva som er sant og ikke! Men er visst visse folk som tror de vet bedre og kjenner meg, men der tar de feil! Nok en gang!

  Er ikke så gøy å plutselig få høre på skolen at «jeg vil ikke være venn med deg lenger» fordi jeg har fått høre at «du er sånn og sånn» og «jeg tror heller mer på h*n fordi vi har vært venner lenger enn det jeg har med deg»! Like wtf?! Den personen har så vidt vært med meg på fritiden en gang. Greit nok, folk skal få tro på hva de vil. Men en ting er sikkert, jeg vet selv at jeg ikke er en så dårlig person som folk fremstiller! Er ikke så gøy å få høre «du har ikke empati for vennene dine»! Selvfølgelig har jeg empati for vennen mine, jeg bryr meg om dem og har alltid vært en person som bryr meg om andre! Det vet de som kjenner meg godt! Jeg blir bare rimelig forbanna og oppgitt når folk sier slikt til meg og vertfall når det ikke stemmer! Jeg har også mye å tenke på selv til tider, så er ikke like lett bestandig for meg heller!

  «Rykter er laget av hatere, spredt av tapere og akseptert av idioter!» dette er så sant! Bra uttrykk!

  Når noen velger å blande inn familien min så blir jeg veldig frustrert! Som tror jeg bruker unnskyldninger og dikter opp ting som ikke er sant for å få venner! Noe som aldeles ikke stemmer! Som ikke tror på at jeg har blitt mobbet så hard, som heller tror jeg diktet opp mer enn det jeg har blitt utsatt for. Tror dere jeg lyver for å få venner? Da må du tenke om igjen! Hvorfor skulle jeg lyve om hvordan oppveksten min har vært osv? Jeg er faktisk veldig ærlig av meg og sier ting som det er! For de som lurer på hvilket innlegg om mobbing så kan du tykke HER.

  Følte bare for å få skrevet ned og delt noen tanker og følelser med dere! Lenge siden sist jeg har skrevet noe personlig her inne. Jeg er litt mer forsiktig med det nå, men av og til føler jeg at jeg må det. Har du problemer med det jeg skriver og deler på denne bloggen trenger du ikke å lese! Enkelt og greit. Ingen som sier at du MÅ lese det jeg skriver.

 • SOMMERFERIE 2018  Nå er det ikke så lenge igjen av sommerferien 2018. Snart over, går fort. Nesten 2 mnd med sommerferie er digg! Greit å få spart opp litt energi til høsten igjen.

  Jeg har hatt en kjempe fin og bra sommerferie i år! Gjort litt forskjellig. Vært hjemme til mamma i Mo i Rana. Der jeg gjorde mye forskjellig og møtte kjentfolk igjen. Koselig. Kort oppsummering fra da jeg var hjemme i Mo i Rana: vært på kino, bowling, møtt noen venner og familie, øvelseskjørt litt, grillet, vært ute, bada, vært på shopping, vært i Tärnaby på tärnamartnan i Sverige med mamma, vært på båttur/fisketur, bobiltur og kosa meg masse!

  Vi kjørte sørover 28. Juli med bobilen, så ble jeg sluppet av da vi passerte Røra. Etter jeg kom til Trøndelag igjen har jeg møtt noen venner igjen. Jeg har også fått meg nye venner, både her i Trøndelag og når jeg var i Nord-Norge. Så det er jeg glad for. Også har jeg øvd en del på teoritentamen.no (klasse B) og det går fremover med den. Sist jeg prøvde hadde jeg bare 2 feil. Men det er bare å øve så går det vel bra til slutt.

  Tenkte å slenge med noen bilder fra ferien så langt:

  Her var vi på båttur i Bardal

  Det var noen av mange bilder fra ferien så langt. Som dere sikkert vet så er jeg glad i å ta bilder og videoer fordi da har jeg minner. Det er koselig å se tilbake på forskjellige minner.

  Så nå skal jeg bare nyte den siste uken før skolen begynner igjen. Jeg begynner på skolen igjen den 16. August. I helgen som kommer er det planlagt at jeg og noen venner skal på en dagstur til Åre, det gleder jeg meg til! Så tar jeg resten litt som det kommer.

  Hva har du gjort i ferien så langt? Har du hatt en bra sommerferie?

  Klem😊

 • «DØR» AV DEN INTENSE VARMEN!☀  Det er så varmt for tiden at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. I går kveld kl 21:30 var det så varmt som 34 grader! Sykt varmt for å være i Nord Norge på den tiden av døgnet. Det er jo godt og bra at vi endelig får skikkelig sommervarme her i Nord også, men når det blir så varmt som det er nå så er det lett å bli fort sliten å lei. Det er faktisk meldt opp til 35 grader her i Mo i Rana i morgen, og kanskje litt torden og lyn på kvelden/natten.

  Nå er det akkurt 28 grader ute og inne, kjenner ikke forskjellen på temperaturen med mindre jeg stiller meg framfor vifta.

  Jeg kom hjem hit til Mo i Rana på fredag den 6. Juli. Så snart vært her i 2 uker nå. Har gjort litt av hvert. Jeg har vært på bowling, kino, på besøk og hatt besøk, sola meg ute, vært på båttur på Hemnes der vi sov i bobil, øvelseskjørt litt, øvd litt på teori til bil også er det fortsatt noen planer og ting som jeg skal se om jeg får gjort før jeg drar nedover til Trøndelag igjen.

  Var litt usikker om jeg skulle dele med noen bilder i dette innlegget, men jeg tror jeg heller kommer med en liten oppsummering senere. Da jeg skriver om litt det samme bare med forskjellige bilder fra ferien isteden.

  Hat hatt en bra sommerferie så langt.😊

 • HVORDAN SOMMERJOBBEN HAR GÅTT SÅ LANGT  Jeg startet på med sommerjobb denne uken, mandag 25. Juni og har jobb til i mårra 28. Juni. Grunn til at det ble så få dager er fordi det er så mange andre som også skal ha sommerjobb. Og siden det er gjennom kommunen. Men bedre en innhenting. Jeg har planer som dekker resten av ferien så det går fint.

  Jeg har jo fått utearbeid som sommerjobb.

  Arbeidsoppgavene blir variert med bl.a parkarbeid, vasking, hagearbeid, snekkering, restaurering og vedlikeholdsarbeid

  Hittil har jeg vasket, ryddet, sotert klær og de to siste dagene har jeg beiset benker. Det blir nok å gjøre ferdig beising av benker i morgen med det som er igjen. Greie oppgaver hittil har jeg fått. Heldig med været de to siste dagene, sol. I morgen er det kanskje meldt regn...

  Så til helgen har jeg allerede noen planer med noen venner. Blir bra. Godt å ha sommerferie, fri fra skole og lekser. Bare å håpe på at det dukker opp finvær en god stund fremover.

  Ønsker alle en fin sommer og sommerferie til de som har det!😊

 • PLANER FOR SOMMERFERIEN 2018!🌸  Nå har jeg endelig fått sommerferie! Den siste uken har det bare vært mest korte dager, kunne egentlig tatt sommerferie tidligere siden det ikke var noe spesielt å gjøre på skolen den siste tiden mot sommerferie, men men nå har vi endelig fri fra skolen en liten stund framover. Det skal bli godt! Vi på restaurant og matfag var så heldig at vi slapp unna alt som heter eksamen. Vi ble ikke trekt opp i verken muntlig eller skriftlig. Herlig! Jeg har jobbet og stått på i dette skoleåret som har vært, så nå gjelder det å få en fin ferie og hvile meg klar til høsten. Da jeg mest sannsynlig begynner på 2. Året på restaurant og matfag. Da tenker jeg å prøve meg som baker. Det blir spennende å se hva som skjer i det nye skoleåret som venter til høsten. Vi begynner på skolen igjen mandag 16. August.

  Mine planer for sommerferien er å jobbe litt (har fått sommerjobb via kommunen), begynner med sommerjobb allerede på mandag 25. neste uke som kommer. Så det blir stas å få tjent litt egne penger til høsten. Selv om det ikke blir så kjempe mye blir det litt. Også skal jeg også reise hjem til Mo i Rana og tilbringe litt av ferien der, så tar jeg det litt som det kommer etterhvert. Får håpe på noe finvær i sommer da!

  God sommer allesammen!💖

 • FOTOSHOOT📸  I går tok jeg og ei venninne bilder av hverandre, som en liten fotoshoot av hverandre ute. Fine bilder ute i hagen. Hun tok av meg og jeg av henne. Det er gøy å ta bilder av hverandre og bli tatt bilde av.

  I tillegg så har vi vært på tivoli på Steinkjer, satt ute i grillhytta litt på kvelden med pappa og koset oss rundt bålet.🔥

  I dag har jeg vært på middag og kaker i en barnedåp. Nå ligger jeg bare i sengen på rommet å slapper av med musikk.

 • EN VELLYKKET 17. MAI🇳 2018  Da ble det en vellykket 17. Mai feiring i år også. 🇳 Det har vært kjempe fint vær, sol hele dagen! ☀ Det er herlig! Det gjør noe med humøret også. Du blir mer glad når det er fint vær enn når det ikke er det. Så jeg er glad det ikke var regn og overskyet.

  Jeg har vært litt hjemme på Røra, men også litt på Verdal. I dag har jeg spist is, sodd, kaker og drukket brus. Så var jeg litt på skolen til to av mine småsøsken der det var taler osv. Så har jeg sittet ute i sola. Det har vært en fin dag så langt. Nå har jeg tatt av meg finstasen for i dag. Så nå skal jeg nyte resten av langhelga, har fri til tirsdag. Så da er det bare å håpe på godt vær!

  Ønsker alle en fin kveld og uke videre. Hvordan har din 17. Mai feiring vært?

 • 1. MAI  Da er vi kommet til mai. En mnd med mange fridager. Jeg skal på skolen i morgen, resten av uka har jeg fri. Så det skal bli godt. Skal prøve å nye fridagene mens jeg har dem. Jeg har ikke blogget på en stund fordi det har jeg ikke hatt motivasjon til også har det ikke skjedd så mye spesielt i livet mitt som jeg vil skrive om. Det skjer ikke så mye spennende i min hverdag enn det «vanlige», så er vel ikke så mye å skrive om da. Men tenkte jeg skulle komme med en oppdatering likevel.

  For noen dager siden prøvde jeg å få tilbake kontakten med ei venninne. Det klarte jeg. Dagen etter jeg snakket med henne møttes vi, jeg overnatta til henne, i natt overnatta hun til meg. Så vi har hatt det koselig. Sett på film og serie, snakket, gått litt ute osv. Godt å se om vi får tilbake vennskapet slik vi hadde det før kontakten ble brutt. Jeg ble glad og fikk et håp om at ting kanskje blir litt lettere fremover med hun i livet mitt. Og at vi kan møtes og henge sammen og skape gode minner.

  Jeg skal bort i neste uke, i noen dager. Blir nok bra.

  Nå er vi mer mot lysere tider, kanskje ting blir litt lysere nå som vi nærmer oss lyse tider. Og siden jeg har fått kontakten tilbake med ei tidligere venninne.

 • UKM FYLKESMØNSTRING 2018  Nå er jeg på fylkesmønstring i Grong med 450-500 stk + noen venner som også kom videre i UKM. Vi skal være her hele helga. Vi reiste med buss i morges. Jeg tok buss fra Verdal togstasjon i rundt 08:45 tiden. Så var vi i Grong kl 10:45.

  Det er mye man kan gjøre å delta på. Vi skal overnatte på en skole mens vi er her. Mange forskjellige talenter folk viser her. Sang, musikk og band, kunst, tegning, fotografering og ting som er laget og utstilles. Mye forskjellig, også møter man jo mange andre folk.

  Vi skal utstille bildene våre i morgen, men har fått alt klart i dag.

  Kjenner du noen som har deltatt eller har kommet videre i UKM.

  Ønsker alle en god helg!😊

 • VI HAR ÅPEN RESTAURANT👩  Det er så travelt nå for tiden, det skjer mye nå den siste tiden frem mot juni. Vertfall på skolen, fullt kjør. Tentamen nærmer seg, prøver og innleveringer osv.

  Men nå har det seg at vi på restaurant og matfag ved Steinkjer VGs har åpen restaurant 4 dager. En fransk restaurant. Første dagen vi hadde åpent var i går (onsdag 18.) fra 15:00-20:00. Men vi var på skolen fra 08:15-20:30. Så lange dager.

  Vi har åpent i neste uke på onsdag 25. Og Torsdag 26. April fra 15:00-20:00. Vi får fri i morgen og neste fredag ettersom vi har to dobbeltvakter på rad.

  Vi hadde også praksis prøve fredag 13. April. Da skulle vi lage en hovedrett av laks.

  Slik ble mitt resultat av hovedretten jeg lagde:

  Stekt laks, gulrotpuré, potetmos, rømmesaus, kokt brokkoli og stekt blomkål👍

 • DETTE HAR JEG GJORT I PÅSKEN 2018!🐣  Da er det siste dagen jeg er her før jeg reiser tilbake til Røra igjen. Jeg har vært med ei venninne i Selbu og besøkt faren hennes. Vi var også noen dager på hytta, der gikk vi litt på ski, spilte kortspill tillegg har vi nyta finværet som har vært! Sol og oppholdsvær. Vi satt også ute i sola og solte oss litt.☀ Sett på gode filmer som har gått på TV og hatt det greit.

  I morgen tar vi toget fra Stjørdal-Røra. Vi dro nemlig til Selbu samme dag som vi fikk påskeferie, så har vært her så og si hele påsken.🐣 Så nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem til Røra igjen også etter en uke borte. Som det heter «borte bra, men hjemme best»!

  Vi begynner på skolen igjen på Tirsdag 3. April. Så da er det bare å nyte de siste dagene godt før skolen begynner ja. Håpe det er godvær når jeg kommer til Røra igjen også!☀

  Hva har du gjort så langt i påskeferien da?

  Ønsker alle en fortsatt fin påske videre!🐣

  Klem😊

 • PÅSKETUREN GÅR TIL...  Endelig påskeferie! Jeg eller klassen min fikk påskeferie allerede kl 11:20 i dag tidlig. Vi har vært ute i dag, tok med oss brødskive og fant oss en plass også laget vi bål slik at vi kunne grille og kose oss litt. VG 2 hadde tentamen i går og i dag slik at i dag fant vi ut av vi skulle ta en utedag med grilling siden vi ikke kunne være på kjøkkenet i dag. Vi var heldig så fikk dra 11:20 da!

  Når skoledagen var ferdig så gikk jeg til amfi med noen fra klassen. Også tok jeg toget fra Steinkjer-Røra kl 13:28. Så nå er jeg hjemme å slapper av litt og pakker siste rest før jeg skal bort.

  Jeg skal nemlig bli med venninna mi til faren i Selbu, så etter noen dagen skal vi på hytta demmers. Så det håper jeg blir koselig og artig. Blir kanskje der hele ferien, så får bare håpe på et godt påskevær med mye sol. Det skal bli godt med litt ferie nå ja, gleder meg. Ser fram til en fin påske!😊

  Ønsker alle en riktig god påske!🐣🐥🐤

 • JEG KOM VIDERE I UKM!  Jeg fikk en Mail der jeg leste at jeg er blant dem som kom videre i UKM. Vi skal på fylkesmønstring til Grong den 20. - 22. April.

  Jeg kom videre med mitt bilde Crimson som ser slik ut:

  Også de to andre venninnene mine kom videre med hvert sitt bilde. De bildene var følgende:

  Lath Rhiam

  The unknown

  Vurdering av bilde Crimson: Du har gjort en spennende jobb med tanke på kontrasten mellom objekt og bakgrunn. Forholdet mellom mørkt, grå og rød gjør at motivet kommer godt frem. Du har jobbet godt med lyssetting da dette får frem mange fine og klare detaljer i motivet. Den uklare bakgrunn gir rom for tolkning av tid, sted og rom.

  «Vi har valgt å sende deg videre til fylkesmønstring sammen med bildet «Lath Rhiam».

  Vår tanke er at deres bilder blir stående som et kunstverk da de passer så godt sammen. Gratulerer!:)»

  Det er gøy at vi kom videre da, og skal til Grong en helg å fremstille bildene der også. Spennende blir det sikkert. Der møter vi andre folk som har kommet videre i UKM osv.

 • UKM 2018  I dag har jeg vært på UKM med to venninner. Vi har valgt å delta i år med å utstille bilder vi har tatt på Panzer (Ungdommens hus på Verdal).

  Vi som deltok måtte møte kl 10:00. Så begynte selve UKM kl 16:00-17:00. Så vi har vært der fra 10-17. Dette foregikk på Verdal Videregående skole.

  Var mange gode innspill, men en ting var litt skuffende. Det var at bilde jeg har tatt ikke ble vist, men bildene til de andre venninnene mine ble vist frem på storskjerm. Også var det enda en liten feil.. det var at det var et bilde av meg, men med feil navn på. Så jeg fikk navnet til hun ene venninna mi. Men jeg fikk sagt ifra om det etterpå, så de beklaget feilene. Ellers var alt bra! Mange flinke ungdommer.

  Bilde vi deltok med var følgende:

  Bilde her heter «The unknown» (Den ukjente).👆

  Dette bilde heter «Mento Nox» (husk mørket).👆

  Bilde her heter «Latif Rhian» (Find balance, finn balansen).👆

  Bilde her heter «Chrimson» (mørkerød).👆

  Dette var bilde som ikke ble vist fram. Men juryen har sett på alle bildene og vet hvem som har tatt hva. Så det var det viktigste sa dem. Så får dem vurdere etterhvert også kårer de det beste bilde. Så får vi vite mer på Mail når det er klart og hva som eventuelt skjer videre.

  Tilslutt fikk alle som deltok hver sin diplom for å ha deltatt på Verdal UKM 2018.

  Oppsummering av hva vi har lært på Fotokurs på Panzer 2018

  - Innføring i kamerateknikk å bruke kameraet.

  - Vi har lært om de 3 funksjonene på proffkameraet som heter M , P og Auto fokus (M for Manuell, P for Portrett og Auto fokus( Som justerer blender å lukker av seg selv.)

  - M -Innstilling bruker vi for å kunne justere lyset på bildene og fremme det man ønsker å få frem på bildet. Eller gjøre noe på bildet utydelig, mens noe annet er tydelig. Det gjør at man kan få unike bilder og som man ønsker bildet skal bli .

  - Med manuell innstilling :stilles blender og lukker manuelt. (Det vil si at vi justerer lyset vi slipper inn når vi tar bilder som vi ønsker , og vi styrer lukker ut fra hvor fort vi ønsker å ta bildene. )

  - Bevegelsesbilde: Om vi ønsker at personen på bilde skal være i «fart» har vi lav lukkertid. Ønsker vi å fryse et bilde i bevegelse bruker vi rask lukkertid. ( større tall på displayet ca for eks: 1/ 3000 er rask lukkertid )

  Lav lukkertid kan være 0,5 eller 0.18 da vil bilde være i bevegelse å ikke «fryst» )

  - Vi øver på kamerafunksjon P for portrett

  - Vi har tester ut Bliz og naturlig lys inne på Panzer

  - Vi har tatt 3 portretter med 3 ulike bakgrunner, hvit, svart og fargebakgrunn

  - Vi har lært å ta bilder med stativ og uten stativ

  - I Photoshop har vi lært om hvordan justere lyset på bildene, samt endre farger og forsterke farge og gjøre det svart/ hvitt.

  - Vi har tatt bevegelsesbilder av hverandre, for å teste lukker tid og blender. ( justert slik at personen er i fart, å personen har lyst eller mørkt lyst på bilde, da brukte vi innstillingen M (Manuell ).

  - Vi har øvd på ulike utsnitt på bildene blant annet ( helvtotal, halv nær , ultranær.)

  - Vi har tatt bilder av hverandre og av gjenstander.

  - I tillegg har vi lært om lyssetting der vi har prøvd å se hvordan lyset faller på personen som blir tatt bilde av. Der ene siden er mørk fordi vi har lyset på den ene siden å ikke lys på den andre siden. Da blir andre siden av personen helt mørk.

  I kveld har jeg overnattingsbesøk av ei venninne. Så det blir nok koselig, i går var jeg på overnatting til hun som overnatter til meg i dag.

 • INDRE STRESS  En følelse av å ikke klare å slappe helt av.. ligger i sengen og lurer på hva faen det er som skjer mange gang, pulsen er høy og kroppen skjelver! Det er ubehagelig... får en følelse av indre stress. Eller det er nok indre stress. Fordi det kommer så mange tanker og bekymringer slik at man opplever de følelsene.. det er ikke så lett bestandig for å si det sånn...!

  Mye å tenke på, mye som skjer osv.. mange følelser som kommer og går.. men ofte kommer de dårlige følelsene og det som er ubehagelig. Det kan være av ting som har skjedd nylig eller lenge siden. Tanker og følelser som ikke får slippet taket helt.. ting man føler på da og nå.. følelser som ikke kan kontrolleres. De kommer når de kommer.. klarer aldri å ha 100% kontroll over mine tanker og følelser til en hver tid. Plutselig kommer de helt uventet og på "feil" tidspunkt. Men bedre å la det komme ut enn å må tviholde alt igjen og for deg selv. Du føler deg bare 10 gang verre og mer alene om det hvis du holder alt inni deg, ensomheten kommer virkelig fram. Hater at det skal være så vanskelig å holde styr på tankene og følelsene mine til tider.. de kan komme når jeg minst venter det.. og er ikke alltid like lett å håndtere alt. Jeg har merket det godt den siste tiden at ting ikke er slik det burde være.. jeg sliter med å sove, ligger med høy puls og skjelvinger, mye hodepine, vondt i magen, ryggen og hele kroppen for å si det sånn, men det kommer nok fordi jeg føler det er så mye som har skjedd og som skjer nå og pga jeg tenker alt for mye som mange har sagt til meg. Men det er ikke så lett å unngå all tenkingen når det skjer negative og ugreie ting gang på gang. Ofte. Vanskelig å se og få fram det positive i alt, spesielt når man sliter med ting og tang... men jeg prøver. Jeg gir ikke opp!

  Har du opplevd at ting plutselig kommer veldig uventet uten forvarsel mange ganger? Vel det er kjipt og ikke like lett å håndtere (Kommer jo også selvsagt an på hva), men uansett så skjønner dere nok hva jeg mener. Det er vanskelig. Det er som om at alt blir satt på pause i noen minutter. Ikke vet du hvordan du skal takle det osv.. det er ganske kjipt å stå oppi den situasjonen når den oppstår.

  Livet er så vanskelig nå for tiden! Jeg ikke klarer å få fram alt det positive akkurat nå.. ting er vanskelig nesten hele fuckings tiden! Er og har bare vært motgang den siste tiden føler jeg.. det er slitsomt og jeg begynner å bli lei av det.. men det går nok over med tiden sier mange, det er jo sant. Bare at noen ganger trenger man mer hjelp og tid til å komme ut av ting. Håper bare at alt blir enklere snart.. er bare litt vanskelig å fokusere på alt det positive når jeg bare føler motgang og negative opplevelser mer enn de positive opplevelsene. Det synes ikke så godt på utsiden, men kjennes og føles veldig godt på innsiden for å si det sånn. Indre stress altså... det kjenner man på kroppen. Føles ut som om at kroppen holder på å kollapse av og til. Som et slags nervesammenbrudd eller noe. Du bare kjenner at kroppen begynne å skjelve, pusten blir med intens eller puster fortere, hjertebank og føler deg mer nervøs for noe eller hva jeg skal si..?

  Håper noen skjønner meg og hva jeg mener... og kan komme med tips eller noe. Det bruker å hjelpe på litt ved å skrive blogginnlegg av og til, for å skrive av meg litt tanker og følelser. Og dele det med flere som kanskje har opplevd det samme eller kjenner seg igjen i noe. Jeg blogger fordi jeg føler jeg får litt ut av det. Er lettere å få det ut enn å må sitte med det for meg selv. Noen har sagt at jeg bør slutte å blogge, at det er teit, "cringe" osv.. men jeg driter i det! Fordi til meg funker bloggen bra i vanskelige perioder mange gang! Haters gonna hate! Jeg prøver å ikke bry meg så mye om hva andre mener om at jeg blogger, det er opp til meg selv om jeg vil blogge eller ikke! Så folk trenger ikke å fortelle meg hva jeg burde gjøre og ikke burde gjøre, fordi det vet jeg nok best selv!

  Takk for at du leser bloggen min og takk om du legger igjen en eller flere kommentarer. Det hjelper litt på det også.

 • «FORBILDE»  For noen dager siden da jeg var i byen med mamma dro vi innom ark, og da kom jeg over at jeg ville se etter boken til Sophie Elise «forbilde». Den har jeg hørt om og ville ha lest siden den kom ut. Så jeg spurte mamma pent om jeg ikke kunne få denne boken av hun, det fikk jeg. Da ble jeg glad, og hadde noe å se frem til å lese. Fordi til vanlig er jeg ikke så stor fan av å lese bøker, men akkurat denne boken ville jeg ha. Så jeg fikk den. Og jeg har lest den ferdig, allerede! Brukte 2-3 dager på å lese hele boken. Jeg kjøpe boken på torsdag og var ferdig med boken på lørdag.

  Det skal vel komme en ny bok av Sophie Elise senere har jeg hørt. Den vil jeg også lese når den tid kommer. Endelig noe jeg faktisk vil lese, noe som falt i smak. Fordi vanligvis klarer jeg ikke å fullføre bøker med mange sider.. fordi jeg blir så... vet ikke helt.. men klarer liksom ikke å lese alt.. blir så fort lei og utålmodig. Men denna boka fikk meg til ro, og hadde mer interesse for denne boka enn de fleste andre bøker. Jeg foretrekker vanligvis filmer framfor å lese bøker. Fordi det tar alltid, som oftest så langt tid før jeg blir ferdig med en bok kontra det å se en film. Film går så mye fortere enn en bok.

  Har du lest eller hørt om denne boken av Sophie Elise? Hva synes du om boken? Var den bra, falt den i smak for deg?

 • VINTERFERIEN MIN HAR VÆRT...  Da er snart vinterferien over for denne gang, og er snart på toget til Trøndelag igjen. I morgen reiser jeg på ettermiddagen, så i dag er siste dag hjemme på Mo med ferie før det blir skole igjen.

  Jeg kom til Mo i Rana på mandag, så har vært her i nesten 1 uke. Dagene ha gått fort unna. Jeg har hatt en fin vinterferie hjemme på besøk til mamma, har fått møtt noen venner og møtt noen fra familien min. Koselig. Jeg har også overnattet borte til en god venninne av meg også har vi sett på filmer, snakket, hørt på musikk og bare hatt det artig og bra ilag.

  I dag var jeg i byen med mamma, vi var på noen butikker også dro vi på kafé en tur før vi dro hjem igjen. Det var koselig, for det er ikke ofte jeg er på kafé. Jeg er nesten aldri ute å spiser så dette var bra. Jeg overtalte mamma til at vi kunne dra på kafé sammen siden vi aldri gjør det til vanlig og nå mens jeg er på Mo.

  Jeg var jo hjemme på Røra helgen før jeg reiste til Mo i Rana. Da var jeg med noen venner også var jeg bare hjemme å slappet av. Og satt en kveld med pappa i grillhytta å snakket og hørte på musikk. Koselig, som alltid.

  Når jeg kom med toget på mandag så stod mamma og Pluto spent og ventet på meg. Det var godt å se dem igjen. Pluto ble kjempe glad når han så meg komme imot dem, han pipet og var så glad for at jeg kom hjem på besøk. Jeg er så glad i Pluto, beste dyrevennen jeg har! Og han kommer aldri til å svikte meg, slik som mennesker gjør. Jeg vil alltid ha han i livet mitt, så lenge han lever! Han er en skikkelig god hund som alle er kjempe glad i!❤

  Nå ligger jeg bare i sengen på rommet mitt å hører på musikk, mens jeg skriver blogginnlegg og tenker på mye annet.

  Morgendagen blir nok ikke like spennende, reise med tog. Da skal jeg høre på musikk til jeg er framme.

  Vi blogges.👋

 • 2018!!🎆🎇  2017 har vært et år med mye sorg og glede, masse sykt og uventa som har skjedd, forelskelse og fortvilelse, følelsen av å mislykkes og ha klart å kommet meg opp igjen. Blitt kjent med nye menneska, begynt på ny skola osv. Opplevd mye på godt og ondt!

  Vil bare si takk til alle som har vært med på å gjort dette året bra på mange måter, og for all støtten jeg har fått da jeg har slete og hatt det tungt! Skal prøve å se tilbake på det som har vært bra og positivt og prøve å legge det dårlige og negative bak meg. Ser fram til at 2018 blir et bra og minnerikt år med masse gode, nye minner og opplevelser! Også er det viktig å vis de du er glade i at du faktisk er glad i dem og bryr deg om dem. For plutselig en dag blir de borte.. ta vare på hverandre og alle man er glad i!

  VIKTIG det! ❤

  I julen har jeg vært med venner og familie.

  GODT NYTTÅR!!🎆🎇 Happy New Year🎆🎇 2018 here we come!

 • JULAFTEN 2017  God jul!🎄🎁

  Dagen har vært fin, og tenk at det er julaften i dag! Desember har gått fort!

  Jeg kom fram til Mo i Rana kl 06:08 i morges og tok toget fra Verdal 01:04 i natt. Så ble lite søvn på toget for å si det sånn. Var vanskelig å finne en behagelig stilling, men fikk sovet litt etter jeg kom hjem. I ca 3t. Bedre enn ingenting.

  Så har jeg fått pakket ut, dusja og ordna meg til senere. Levert noen julegaver og slappa av.

  Har sett på TV på julefilmer og juleprogrammer. Så spiste vi middag i rundt 5 tiden. Vi hadde ribbe og pinnekjøtt + tilbehør.

  Til dessert hadde vi riskrem og multekrem.

  Nå som jeg har åpnet alle pakkene mine slapper jeg bare av og ser på julefilmer som går på TV. Litt etterpå skal jeg se mer på julegavene mine. Jeg har hatt en fin julaften med familien her til mamma. Koser oss. Fikk mye fint og noe som jeg ønsket meg.

  Hva har du gjort i dag? Har du hatt en fin julaften så langt?

 • 17 år i dag!🎉🎊🎁  I dag har det vært min dag, jeg ble 17 år i dag! Det føles ikke ut som om at jeg er 17 allerede! Føles meg mye yngre enda, haha! Men jeg har hatt en kjempe fin dag med 7 gjester på besøk. Det har vært en toppers bursdagsfeiring! De som kom har gjort dagen min kjempebra, artig og koselig!😃 Mye latter og glede!❤ Åpnet bursdagsgaver og noen julegaver i med at jeg reiser til Mo i Rana og feirer julaften til mamma. Fikk litt penger og masse fine gaver.🎁 Vi spiste brownies, lyse og mørke muffins og drakk brus.

  Tok masse bilder og noen videoer i dag. Minner fra denna dagen! Koselig det. Har også fått mange koselige gratulasjoner i dag. Det er koselig.

  Nå er det ikke lenge igjen til julaften heller! 2 dager igjen! Vi har tatt inn juletreet nå i kveld, men skal pynte det i morgen. 🎄

  Nå skal jeg kose meg resten av kvelden med å se på en julefilm og se mer på gavene jeg fikk i dag.

 • JULEBORD 2017  Vi hadde julebord på skolen i forrige uke. Fredag 15. Desember. Med masse god mat! Det var alt fra kalde retter, varme retter til dessert. Stort julebord og det var koselig.

  Dette er mitt første julebord jeg har vært med på. Det var koselig. Det ble et vellykket julebord på 1RMA 2017.

  Innlegget kom litt sent, i med at det har vært så travelt og mye å gjøre de siste dagene, men bedre sent enn aldri.😊

  I morgen er det meste nedvasking av kjøkkenet som gjenstår også er det siste skoledag før jul på torsdag. Det blir bra!

  Snakkes👋

 • 2. SØNDAG I ADVENT  Nå er det en stund siden jeg har skrevet på bloggen, så tenkte jeg skulle komme med en oppdatering.

  Det skjer mye på skolen nå i med at det nærmer seg jul og dagene går fort unna. Vi hadde en langdag på skolen der vi lagde mat til noen som hadde 10 års jubileum. Vi var på skolen fra 08:15 og var ferdig ca 21:20! Det var en lang og slitsom dag. Men da fikk vi fri eller avspasering dagen etterpå.

  På fredag som kommer så skal vi ha julebord på skolen. For oss i restaurant og matfag. Gleder meg til det. Masse god mat og godsaker som vi skal lage.

  Også i dag er det 2. Søndag i advent, allerede! To søndager igjen til selveste julaften! Det går fort! Plutselig er vi i et nytt år!

  I helgen har jeg hatt besøk og vært på overnatting. Koselig.

  Jeg har ikke blogget på en stund fordi jeg har hatt det travelt med litt forskjellig, også hatt lite motivasjon til bloggingen.. men jeg blir mer motivert med tilbakemeldinger.

  Jeg var i Mo i Rana for ikke så lenge siden på besøk til mamma. Jeg var fra onsdag 22. November til søndag 26. November på Mo en tur. Så ja det er en stund siden jeg blogget sist ser jeg. Men jeg hadde en fin helg oppi Mo i Rana når jeg var der. Fikk møte noen i familien og noen venner igjen! Også var jeg og mamma på shopping på black friday. Helgen gikk fort. Og snart har jeg bursdag også!

  I kveld skal jeg se hvem som blir vinneren av farmen 2017. Det blir spennende!

  Ønsker alle en fin 2. Søndag i advent. Så skriver jeg sikkert flere innlegg senere.

  Om det er noe du ønsker jeg skal skrive om si det til meg, eller kom med tips til hva jeg kan skrive om osv.

 • NÅ ER DET 1 ÅR SIDEN!  Dette er begynnelsen på noe langt jeg har liggende på notater på tlf min. Noe jeg vurderte å lage som et blogginnlegg, men jeg vet ikke om jeg burde dele alt av det. Siden det er så mye personlig. Men dette er en liten del av det:

  «Nå er det gått et helt år siden den dagen jeg ankom til pappa og begynte på ny skole neste dag! Tiden har gått fort og mye har skjedd på den tiden. Godt og vondt. Opp og ned. Fram og tilbake. Men det som skjedde har skjedd og det har jeg ikke angret så mye på enda, som folk sa jeg kom til å gjøre. Jeg har det jo greit her hos pappa og har gode venner her. Så jeg ville prøve noe nytt, en ny og brå start.»

  Det har skjedd mye og mye har forandret seg etter at jeg flytta til Trøndelag! Men nå er vi faktisk 1 mnd unna desember! Tiden har gått sinnsykt fort spør du meg. Skulle ikke tro at det var Halloween i går heller, men det var det. I går så var jeg på verdaln på ungdomshuset der på Halloweenparty med noen venner. Var gøy, og jeg vant en liten boks med godis for beste bilde av kostyme. Og slik så jeg ut i går:

  Nå for tiden er ikke formen helt på topp, var hjemme fra skolen i dag pga at jeg har vært dårlig. Så håper jeg blir bedre til i morgen og de neste dagene... er så kjedelig å være syk og dårlig.. men jeg er på bedringens vei nå, siden jeg er litt bedre enn før i dag og i går.

  Dagene går stort sett i det samme. Tirsdager og torsdager er jeg på ungdommens hus på Verdaln om jeg har mulighet. Resten av dagene er jeg enten hjemme og slapper av eller finner på andre ting. Hører på musikk, ser litt på Netflix osv. Slik som i dag. Lite å gjøre når man er dårlig form. Har ligget i sengen stort sett hele dagen og slappet av.

  Det snødde også her for noen dager siden, men er nå regnet bort. Jeg håper vi får en bra vinter i år! Med masse snø, slik at julestemningen kommer fram.

  Ønsker alle en fin uke og kveld videre. Følte jeg måtte ta en liten oppdatering på bloggen.

 • HØSTFERIEN ER HER!  Da var det høstferie allerede! Vi har høstferie i en uke. Så det blir godt. Så etter høstferien blir det også travle dager på skolen frem til jul. Så en liten uke med fri kan være godt ja.

  Dagen i dag på skolen har vært travel. Mye stress og mye å gjøre! Jeg var på bakeriet i dag. Der var det mest å gjøre, fordi vi hadde salg på skolen i dag. Vi solgte brød, horn, boller, rundstykker, søt gjærbakst (skolebrød), Gulrotmuffins, sjokoladekake, tekake osv. Det har vært mye baking i dag for å si det sånn. I går hadde vi klargjort det meste til i dag. Men det har gått bra. Salget gikk krute godt det også!

  Dagens hovedrett:

  Dagens dessert:

  Uniform

  I høstferien har jeg ikke noe spesielt jeg skal gjøre, jeg skal ikke reise bort i ferien. Jeg skal være i Trøndelag. Men jeg tar dagene som dem kommer og ser an. Så lenge jeg har noe å gjøre og noen å henge sammen med så skal det gå greit! Jeg skal prøve å kose meg og ha det gøy!

  Så da vil jeg ønske alle sammen som har eller har fått høstferie en god ferie! Så snakkes vi senere.

 • HØSTEN ER KOMMET🍁🍃🍂  Da er vi kommet til oktober allerede! Tiden rusher bare forbi så fort! Men snart er det høstferie også. Allerede. Høsten er godt i gang nå for å si det sånn, mye kaldere ute også blir det fortere mørkt ute om dagene. I dag har det bare vært regn og kaldt, kjedelig. Men på slike dager so, dette er det godt å kunne snappa av inne i varmen med et godt pledd og en god bok/film eller musikk. Og bare slappe av. Det har jeg gjort i dag, rolig dag. Jeg merker også at jeg blir mer slapp og sliten nå som høsten nærmer seg, på mange måter. Av og til etter skolen er jeg så sliten og slapp at jeg plutselig kunne trenge mer søvn. Kan også bare være mangel på søvn? Men sånne dager har vel alle i blant. Kjedelige og tomme dager med lite energi. Men det er godt å kunne skape av litt med musikk til tider. Og litt alenetid for meg selv. Viktig det også.

  Jeg vet ikke helt hva jeg vil skrive om lenger, alt blir så vanskelig. Å komme på ting jeg kan blogge om, jeg har lite motivasjon. Har fått høre at noen savner å lese bloggen, eller at de savner at jeg blogger ofte. Slik som før. Men når motivasjonen ikke er der, så blir det litt vanskelig. Også er det mange ganger jeg føler jeg vil dele noe, men samtidig ikke. Så holder jeg alt for meg selv. Men kjenner det er godt mange ganger å få delt litte granne. Men spørs hva det er osv. Ting har forandret seg så mye, på mange måter. Men som sagt så blogger jeg når jeg har noe på hjerte som jeg føler for å dele med resten av media. I helga har jeg hadd det fint og artig. I morgen skal jeg på ungdomshuset på Verdaln å møte venner. Så det blir nok bra. Sosialt. Men jeg er veldig opptatt av å ha noen å henge sammen med, ellers kan det fort bli ensomt og kjedelig føler jeg. Så det er viktig for meg. Blir jeg sittende for mye alene for meg selv så ender det bare opp med overtenking... som oftest og det er slitsomt mange ganger. For alt er ikke så lett til tider. Tankene. Så ja, derfor synes jeg det er viktig å ha noen i nærheten og noen å snakke med ofte. Da tar ikke alle tankene overhånd. Blir jo mindre ensomt når man er med en eller flere. Det er bedre å kjede seg sammen med noen enn alene. Nå sitter jeg å hører på musikk og bare lytter til sangtekstene og tenker på hva jeg kan blogge om senere. Noen som har tips til å få bedre motivasjon og tips til hva jeg kan blogge om?

  Ellers ønsker jeg alle en fin uke. Kommer et nytt innlegg i løpet av uken tenker jeg.

 • SKOLEHVERDAG  Føler jeg vil skrive et blogginnlegg nå. Jeg skriver lite for tiden fordi jeg ikke helt hva jeg skal skrive, da holder jeg det meste for meg selv. Jeg blir litt usikker... så da lar jeg heller være å skrive noe som helst og litt vanskelig å vite hvordan overskrift jeg skal bruke osv.

  For tiden gjør jeg ikke så mye som å være på skolen, møte venner av og til og har alenetid med meg selv. Jeg er ofte sliten etter skolen, fordi det er mange tunge dager og mye å tenke på. Kan jo si litt om hva jeg har gjort til nå. Foreløpig så har jeg vært servitør, i skrubben, litt på kaldt og varmt kjøkkenet. Og i dag så var jeg på bakeriet. Var ganske rolig dag i dag, deilig. Fordi det var veldig få som var oppe, 3stk og resten var nede på kjøttfag. Også var vi bare VG 1 i dag, mens VG 2 kommer sammen med oss i morgen og på fredag. Da skal jeg ned på kjøttfag. Så da får jeg sett og prøvd deg også.

  Dagene går mye i rutiner. I morgen skal jeg på ungdomshuset på Verdal etter skolen. Det jeg gjør nå er å høre på musikk mens jeg tenker og reflekterer litt over tankene mine. Det er mye som går i hode her om dagene... men ja. Noen tider blir nok lettere. Vi skal også begynne med prøver i neste uke. Og innleveringer. 3stk som jeg er ferdig med + matteprøve og prøve angående det vi har innlevering i. Så håper jeg får til noe. Det er spennende på kjøkkenet mange ganger, om jeg får til og mester det jeg holder på med. En ting jeg må prøve å jobbe med er selvfølelsen og selvtilliten. Og dette at jeg må prøve å ha mer troa på meg selv, Det merker de godt på skolen at jeg sliter med enda. Men ellers prøver jeg så godt jeg kan både på de dagene vi har kjøkkendager og da vi har teoretiske fag.

  Så var det det sosiale da, jo hva skal jeg si. Ikke alltid like lett å komme til. Men jeg har fått noen nye venner, og noen jeg vet at fra før som jeg forholder meg til på skolen. Det er jeg glad for. Så i friminuttene bruker jeg å henge sammen med dem, gjøre lekser, snakke osv. Det er viktig å ha venner, om det ikke er så mange så er det beste at du har noen du kan gå til og snakke og henge sammen med. Fordi det er skikkelig ensomt å være alene og hvis du ikke har noen og forholde deg til. Det er viktig at alle blir sett og hørt! Samme hvis det skjer noe på skolen, som f.eks føles ubehagelig osv. At du sier ifra il noen, så kanskje du får hjelp og veiledning. Jeg sørger som regel alltid for at jeg har noen å være med i friminuttene, enn at jeg sitter alene. Det er bare kjedelig og ensomt. Men ja, jeg er glad for at jeg har noen. Det er godt å ha!

 • LENGERE DAGER OG MYE Å LÆRE!  Da vil jeg si at vi så og si er fullt i gang med læreplan og ja. Vi begynte rett på fag og sånt nå denna uka. Vi har allerede hatt vår første dag på kjøkkenet i dag på skola. Vi har kjøkkendager 3 ganger i uka (onsdag, torsdag og fredag) med 2t teori på onsdager. Mandag og tirsdag har vi kroppsøving (gym) og fellesfag (matte, norsk, engelsk). Programfag i tillegg.

  Vi er kommet godt i gang allerede. Onsdager er klassen alene på kjøkkenet, mens på torsdager og fredager er vi sammen med VG 2 elevene. Vi alle skal få prøve alt. Vi rullerer hver uke slik at alle får vært innom og prøvd ut litt. Vi er nå 2 jenter og 9 gutter i klassen.

  Vi lager enkel mat på onsdager og mer avansert mat på torsdager og fredager. Men denne fredagen skal vi ha salg på skolen. Jeg kan legge til et bilde av noe av det som ble laget.

  Det blir nok bedre når jeg får ordentlige sko og klær. Foreløpig bruker vi plastforkle og skoovertrekk på skoene vi har. Vi bestilte sko til meg i går, så de kommer nok om noen dager. Håper bare de er gode og at de passer perfekt. Men dette blir spennende. Mye å lære, og mye som er mer komplisert enn jeg trodde. Vi fikk masse ark med der det stod mye forskjellig. Som vi skal lære osv. Jeg kjente det allerede i dag i ryggen og fotene. Så slitsomt er det. Mye gåing og ståing i flere timer i strekk. Men må vel gå ant å trene opp ryggen osv slik at man holder ut lenger. Håper dette blir et bra skoleår og at jeg trives!

 • SKOLESTART-STEINKJER VGS  Da her jeg jammen begynt på videregående skole! Steinkjer VGs. Dette blir spennende. Før i dag var jeg litt spent på klassen og lærere. Det har gått fint. Dagen i dag var slik at vi fikk informasjon, møte lærere, sett litt av skolen og der vi skal være (kjøkkenet osv), prøvd noen klær, sett litt rundt på skolen der helsetjenesten er og har fokus på å blir kjent.

  Mandag starter vi rett på timeplan, allerede! Det går nok fort. Vi begynner fra 08:15-15:30. Og på de fleste Torsdager slutter vi Kl 2. Så litt kortere enn de andre dagene. 😅 Klassen min er ikke så stor, heldigvis. Vi er 14 stk om jeg ikke tar feil. Nesten bare gutter i klassen min, faktisk. Overraskende! Jaja, da blir det nok ikke like mye drama og sånt som det ofte er når man er mange jenter. Så det er jo et lite + på en måte da. Men håper jeg kommer til å trives og få nye venner! Jeg vet av en fra før av som jeg kom i klasse med, og det er en trygghet for meg. Så det var bra.

  Det er bare å se det positive og satse på at dette blir bra! Det blir nok bra.

  Flere som har begynt på skolen igjen i dag?

 • Les mer i arkivet Oktober 2018 August 2018 Juli 2018