viccansittliv - På denne bloggen skriver jeg om det jeg føler for å skrive om. Det som faller meg inn. Takk til du som leser bloggen min! :-) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

TAKK FOR MEG OG DENNE GANG!Hei og god kveld!

Nå er det en stund siden sist jeg har vært her inne, tenkte på å kanskje skrive ett nytt blogginnlegg. Men så kom jeg over at denne bloggen kommer til å SLETTES den 9. April pga overgang til ny bloggplattform. Så da dropper jeg heller å skrive noe. Ser også at alt innholdet på bloggen blir borte, og kan ikke gjenopprettes til den andre nye bloggplattformen. Det blir som å starte på nye blanke ark. Ikke går det ant at jeg får samme bloggnavn heller. Prøvde men funket ikke. Så hvis jeg skal fortsette med bloggingen må jeg komme på et bloggnavn til den nye bloggen eventuelt. Hvis det blir, får se.

Her er meldingen som kom opp når jeg logget meg inn på bloggen. 

Men jeg vil takke alle som har lest bloggen min så langt og som har følgt meg siden jeg startet denne bloggen her. Blir rart at den skal slettes, kom som et lite sjokk.. siden jeg ikke så det før nå liksom. Men blir nok vandt til den nye bloggplattformen senere om jeg finner ut at jeg vil blogge.

Nå hører jeg på musikk og slapper av litte granne.

Det har vært mye som har skjedd for tiden. Vi har også hatt restaurant på skolen vår. Fiskerestaurant, som ble veldig populær de dagene vi hadde restaurant. Tenkte også å skrive litt om det, men er ikke vits i å med at denne bloggen kommer til å bli sletta av blogg.no den 9. April. 

Synes du jeg skal fortsette med bloggingen senere? Kommenter, og si gjerne hva du har likt med denne bloggen og om hva jeg skrev som var bra osv. Tilbakemeldinger. 

Takk for meg og denne gang! :-) Snakkes kanskje senere en gang, eventuelt på den nye bloggen som da vil bli på "miniblogg.no". Skriv tilbakemeldinger til meg, så får jeg høre hva du synes om bloggingen min og det jeg har blogget om tidligere. :-)

 • BAKERN MO I RANA AS  Da tar jeg vinterferie med god samvittighet. Nå er jeg ferdig med 2 uker i utplassering hos Bakern i Mo i Rana. Det har vært 2 fine og artige uker ute i bedrift.

  De er fornøyd med meg, jeg har stått på og fått gjort mye forskjellig. Jeg har blant annet fått oppgaver som å vaske/rydde kafé, hjelpe til med salatbar, bakt kaker, bakt forskjellige brød, rundstykker, boller, tacoboller osv.

  Jeg trives godt der, hyggelige folk og kollegaer. Gøy å jobbe med. Det har vært en fin og lærerik 2 ukersperiode hos dem.

  Det er mye godt som selges på bakern. Anbefaler å stikke innom for å ta en titt på hva de har. Mye godt.

 • NÅR TLF TAR OVERHÅND!  Har du noen gang tenkt over om hvor mye tlf din tar overhånd over livet ditt? Og det sosiale? Det har jeg tenkt en del på og vil ha ut noen tanker om det.

  Har du noen gang lagt merke til hvor mye folk bruker tlf? Både unge og voksne. Og mange folk blir borte i sin egen lille boble med telefonen. Som gjør at de glemmer av det som skjer og de rundt seg. Vi blir også mindre sosial enn før. Det har jeg lagt merke til! Hvis du ikke har tenkt over det, prøv å legg merke til det en gang. Det er noe som gjør meg litt oppgitt mange ganger. Ja, jeg kan bruke tlf mye jeg også til tider. Og virke tlfavhengig. Det skal jeg ikke legge skjul på men hva skal man gjøre da når alle rundt deg gjør det? Skal man bare sitte å stirre i en vegg å vente på å få kontakt med omverden og personene rundt deg? Jeg prøver å begrense hvor mye jeg bruker tlf når jeg er med andre, men det er ikke så enkelt når de holder på med tlf selv og du ikke får ordentlig kontakt.. da blir det automatisk slik at jeg tar opp tlf selv for å ha noe å gjøre. Slik er samfunnet blitt nå til dags. Jeg blir fort lei hvis jeg skal bruke tlf når jeg er med venner eller andre generelt fordi jeg blir ofte rastløs å vil finne på noe og være litt mer sosial.

  Mange gang når jeg har vært på besøk hos noen, så virker det som om at de er mer opptatt av tlf enn besøket sitt. Det er skikkelig frustrerende! Hva er vits i å dra på besøk hvis man bare skal holde på med tlf? Eller bruke den mer enn du bryr deg om de rundt deg. Da kan du heller vente med å sjekke og bruke tlf når du er hjemme for deg selv, mener jeg! Jeg savner å finne på noe uten at tlf må være i fokus hele tiden! Å være sosial sammen. Man er ikke så stort sosial når begge sitter hver for seg med tlf i hånda å trykker på en skjerm. Se en film, spille kort eller andre spill sammen, snakke, gå ut, dra til byen, bake osv.. det er mye gøy man kan finne på uten smarttelefonen klistret i hånda.

  Hva gjør du egentlig når du har besøk eller er på besøk til noen? Finner dere på noe å gjøre sammen? Eller sitter dere i hver sin ende av sofaen med tlf uten at dere veksler ord til hverandre. Det blir ofte ikke noe samtale med hverandre hvis man ikke viser initiativ til det heller. Jeg vil ha det slik at man kan ha lange, dype og koselige samtaler uten at tlf skal ta all oppmerksomheten i rommet. Skru den på lydløs eller ikke forstyrr. Mange reagerer med en gang de får en varsel og må bare sjekke der og da. Kan ikke la det vente. Hadde skjønt om det var noe viktig eller om de venter på en viktig tlf eller noe sånt. Men hvis det er noe mindre viktig kan det vente litt.

  Jeg derimot synes det er mer behagelig og koselig hvis man kan kose seg og ha det gøy uten telefon og teknologi for en periode.

  Hvordan tror du det hadde gått uten å være på sosiale medier for en helg? Hadde du klart det? Eller hadd det klødd i hendene etter å sjekke sosiale medier? Det kan være en fin utfordring til mange hvis man vil blir mindre avhengig av tlf. Men da må man også være villig til å vil det også.. Prøve og være bestemt på at det er noe en vil. Du kan jo dra på hyttetur med noen gode venner, kjæresten eller folk du trives godt sammen med. Så får du kjenne hvor godt det egentlig er eller kan være en gang i blant, å slippe alt presset som er på sosiale medier, varslingene og bare slappe av. Uten mas og forstyrrelser fra alle andre hele tiden. Om dere skjønner hva jeg mener og ikke misforstår meg.😅

  Kunne nok skrevet litt mer men da blir det så langt. Så dette er litt av mine tanker rundt mobilbruken i dagens samfunn. Alle bør bli flinkere til å snakke med hverandre og ikke glemme å skape gode minner sammen. Legge vekk mobilen mer og fokuser på de rundt deg. Ikke la mobilen ta all plass i hverdagen din. Det kan ødelegge en del for både deg selv og andre. Vennskap osv. Jeg er vertfall lei av å være med venner som bare trykker på tlf hele tiden og ikke vil finne på ting når jeg kommer med forslag.

  Mvh Victoria.

 • LÆRLING/LÆREKANDIDAT?  I år er mitt siste år på restaurant og matfag (VG 2) som snart er over! Går fortere enn du aner. Plutselig er det over før du vet ordet av det! Det blir spennende å se om jeg får en plass eller ikke, fordi ingen har krav på å få lærlingplass.

  Men jeg og skolen vet ikke helt hva jeg skal gå ut som riktig enda.. det står mellom lærekandidat der jeg får mindre og eventuelle lettere mål, eller lærling med utvidet tid. Skolen har funnet ut at jeg trenger lenger tid og veiledning. Så læretiden min blir utvidet til 3år isteden for 2år. Det blir uansett 3år om jeg går som lærling eller lærekandidat. Men jeg skal på et møte med skolen snart for å avklare nærmere hvordan det blir og hva jeg skal gjøre videre. Så det blir spennende å se hva som skjer videre!

  Jeg er også ganske usikker men samtidig spent på om hvordan det blir og hvor jeg eventuelt får læreplass. Jeg tenker å søke både i Trøndelag og Nord Norge (Nordland, Rana) der jeg kommer fra. Men jeg har ikke vært på utplassering der enda (blir i februar) så jeg vet ikke hvordan det er der og hvordan de som jobber der er.

  Hvis jeg skal gå som lærekandidat (som er mest sannsynlig) så er søkefristen 1. Februar og 1. Mars til de som går ut som lærling. Så da har jeg et lite problem siden jeg ikke skal på utplassering før 4. Februar. Men får håpe jeg og skolen finner en løsning på det når jeg skal på møte i neste uke.

  Godt nyttår foresten! Klar for et nytt år med nye muligheter. Jeg har vært lite tilgjengelig på bloggen, men nå hadde jeg lyst til å blogge litt.

  Nå er det blitt full vinter her i Trøndelag, det snør og snør så og si hele tiden. De siste dagene har det snødd mye ialefall. ❄🌨

  Kjenner det skal bli godt med helg etter en lang dag på kjøkkenet. Der vi bare går og står hele dagen. Gleder meg like mye til helg hver uke. Godt å kan sove lenger i helgene og slippe å stå opp så tidlig på morgenen. Og bare slappe av å kose seg.

  Ønsker alle en fin helg! Klem.

  Mvh Victoria. 😊

 • EN VELLYKKET 18 ÅR’S DAG!❤🎁🎉🎊  I går fylte jeg 18 år! Myndig og kan bestemme over meg selv. Det har gått fort til 18 år’s dagen min, spesielt desember mnd går fort virker det som. Når det er så mye som skjer og skal ordnes til jul. Det var fint at bursdagen min var på en lørdag i år. Jeg har kosa meg med hyggelige folk rundt meg! Med latter og glede.

  Det begynte å komme flest gjester i rundt 6 tiden. To av gjestene hadde baket gulrotmuffins og sjokoladekake til meg, mens jeg fikset med brus og potetgull. Vi dro ut i grillhytta litt etter vi hadde spist muffins og kake. Det var hyggelig og gøy! Hørte på musikk og koset oss med snacks og drikke. Jeg hadde en vellykket bursdagsfeiring i går for å si det sånn. 😆

  I dag har vi gjort ferdig resten til jul. Det er hengt opp julepynt og juletreet er ferdig pyntet.🎄 Så da er det egentlig bare å vente i spenning til julaften i morgen, noe jeg gleder meg til. I kveld blir det nok å se litt på TV (grevinnen og hovmesteren) + at vi skal sikkert spille spill senere på kvelden og kose oss.

  Julen er en koselig tid synes jeg. 🎄🎁❤

  Ønsker alle en riktig så god jul og et godt nyttår!👌

 • JULEGAVEHANDEL🎁🎄  Da er jeg kommer godt i gang med julehandelen, snart ferdig med å fikse gaver. Var på julegavehandel i går på Steinkjer. Greit å få unna det meste, snart er det jul vettu! Allerede i neste uke får vi juleferie. Vi slutter på skolen fredag 21. Desember og begynner på skolen igjen den 3. Januar. Skal bli godt med juleferie snart kjenner jeg!😃

  Ikke lenge til 18år’s dagen min heller, 10 dager fra i dag! Må si det går fort unna! Gleder meg til bursdagen min, og får håpe på at det kommer folk på besøk til meg da. 😊🎁🎄

  På fredag skal vi ha julebord på skolen, det gleder jeg meg til! Med masse god mat og dessert. I morgen skal vi ha norsktentamen fra 1-4 time og deretter på kjøkkenet å forberede til julebord dagen etterpå.

 • FORBEREDELSE TIL PRAKTISK TENTAMEN!👩  I dag har vi hatt forberedelse de 4 siste timene til praktisk tentamen. Jeg skal ha tentamen som er relatert til en baker. Vi fikk et tema på skolen i dag, deretter skulle vi finne ut selv hva vi skal lage ut ifra det tema vi fikk.

  Jeg fikk tema «gjærdeig og pisket masse» som tema. Utifra det har jeg valgt 3 forskjellige produkter som er: lørdagsbrød, kanelsnurrer og rullekake. Vi må lage minst 3 forskjellige produkter for å klare å få en relativt grei karakter. For meg blir dette nok utfordrende føler jeg, så jeg skal prøve å forholde meg til å lage 3 forskjellige produkter isteden for mange flere. Ettersom jeg synes det er litt utfordrende å konsentrere seg om flere ting samtidig. Og generelt sliter litt praktisk på skolen... Vi får 4,5t på oss, og 30 min på slutten til å skrive egenvurdering av dagen og det vi har laget.

  Jeg skal gjennomføre tentamen på fredag, mens noen starter allerede på onsdag og torsdag. Jeg satser på at jeg får til og håper det går bedre denne gangen enn sist. Jeg sliter som sagt med å stole på meg selv og kan bli fort usikker når jeg må jobbe helt alene uten noen form for veiledning eller bekreftelse. Dette er noe jeg har slitt en del med (dårlig selvtillit og selvfølelse). Har lite tro på meg selv og blir ofte oppgitt og frustrert over meg selv pga dette.. men jeg skal fortsett prøve mitt beste! Selv om jeg ser for meg at det kan bli en utfordring den dagen.

  Slik ser oppgaven jeg fikk ut:

  Inneholder arbeidsplan og oversikt over oppskrifter og hva jeg skal gjøre underveis.

  Da er det bare å satse på at jeg klarer å holde roen underveis og ikke bli for stresset. Kjenner jeg gruer meg litt allerede, men slik er det vel for de andre også tenker jeg.

  Takk som leser bloggen min! :-)

 • 1. DESEMBER 2018🎄  Nå er det ikke lenge igjen til 18år’s dagen min og julaften! Det blir stas! Gleder meg til det. I desember er det mye som skjer, på skolen skal vi ha tentamener og prøver osv. Gleder meg til vi skal ha julebord på skolen den 14. Desember. Tror denne mnd kommer til å gå ganske fort, så må bare nyte alle dagene nå frem til jul.

  Jeg har allerede begynt å pakke inn gaver til noen venner av meg, i går gjorde jeg det. Nå har jeg også pynta litt på rommet med noen fine lys og sånn lysestake som er i vinduskarmen, ble koselig å få opp det ja. Spesielt om kveldene er det koselig, da lysene synes best. Jeg har også planer klart for i dag, jeg skal på besøk så skal jeg bli med på å bake noe til jul, blir bra. Før jeg setter meg på toget skal jeg ta meg en god morgendusj kjenner jeg, skal bli godt.

  Jeg skal feire julaften og 18år’s dagen min til pappa i år men reiser til Mo i Rana dagen etter julaften (1. Juledag), 25. Desember, og blir til 1. Januar 2019. Det er noe jeg også ser fram til, møte familie og gamle venner igjen osv. Åpne pakker, kose meg og slappe av i julen.

  Julen og desember er en fin mnd, for mange. Med tradisjoner og gjør ting med familien og venner. Jeg skal kose meg meg god julemat, julegodter, julefilmer, julemusikk osv.

  Ønsker alle en fin start på desember!🎄❤

 • HJEMMETRENING💪  God dag!

  I dag ble jeg ferdig tidlig på skolen, 11:40 når vi hadde lunsj. Vi hadde ikke lærer til gymmen i dag, så vi fikk valget av å enten trene hjemme eller på skolen der vi tar bilder/video og dokumenterer treningsøkten og skriver litt om hva vi har trent.

  Valget for meg var enkelt, dra hjem og trene istedenfor. Der er det bare meg selv, ingen andre rundt meg som ser på osv. Føler jeg yter bedre når jeg trener helt alene for meg selv. Jeg gadd heller ikke vente til kl 2 da styrkerommet på skolen ble åpnet, fordi vi hadde 2 fritimer før gym. Så da dro jeg heller hjem og fikk litt hjemmetrening. Det kan funke like bra som om når du trener på et treningssenter hvis du har gode øvelser å gjøre.

  Her er noen bilder fra dagens treningsøkt:

 • 1. OKTOBER 2018, OPPDATERING  Hei!

  Nå begynner det å bli en god stund siden sist jeg posta noe her inne på bloggen. Så jeg ville bare si at det går bra med meg og jeg har det bra. Det er mye positivt som har skjedd i livet mitt de siste 2-3 mnd. Så jeg har ikke følt for å blogge så mye den siste tiden. Er mye opptatt for tiden og har ting å holde meg opptatt med. Slik at dagene går unna, sakte men sikkert. Også har jeg ikke samme motivasjon lenger, og vet heller ikke hva jeg skal blogge om fordi jeg føler det kanskje kan bli litt kjedelig med samme greia hele tiden, jeg vet ikke hva dere som leser bloggen min tenker om det jeg skriver. Så kom gjerne med tilbakemelding til meg.

  1. Oktober allerede, det går fort unna så er det plutselig jul igjen. Det begynner å bli kalt ute og det kjennes at høsten er kommet for å si det sånn. Også er det jo kommet snø noen plasser her i landet allerede. Så plutselig kommer den hit også.

  Jeg vil også si at jeg er på en 2-ukersperiode med utplassering i bedrift. (Bakeri på Inderøya). Der trives jeg godt og det har gått bra hittil. Jeg har vært på bakeriet hele forrige uke så blir det hele denna uka før det blir høstferie. Vanligvis er jeg/vi bare utplassert 1 gang i uka som er på onsdager. Men vi skal ha 2 uker før jul og 2 uker etter jul. Så det blir nok bra ja. Godt å ha noe annet enn skole hele tiden. Slippe alle de teoretiske fagene. Isteden få vært utplassert littegranne. Alle trenger litt forandring innimellom.

  Ønsker alle en fin oktober i vente.

  Klem😊

 • ER DET GØY Å ØDELEGGE FOR MEG?  Jeg begynner å bli rimelig lei folk som prøver å ødelegge for meg og mitt personlige rykte! Som isteden velger å tro på falske rykter som noen andre har spredt så blir det spredt videre! Virkelig?! Er folk så redde for å spørre meg om det i det heletatt er sant? Er vel ikke så vanskelig, eller?

  Noen jeg trodde var mine venner velger heller å høre på bullshit fra noen andre som ikke kjenner meg så godt! Hvis du ikke er 100% sikker på at det stemmer og ikke tør å snakke med meg om det så skal du vertfall ikke spre falske rykter videre til masse andre venner og folk! Du vet ikke hvor mye slikt kan ødelegge for en person! Tenk litt over før du sprer videre ting som ikke er sant! Jeg vet godt selv hva som er sant og ikke! Men er visst visse folk som tror de vet bedre og kjenner meg, men der tar de feil! Nok en gang!

  Er ikke så gøy å plutselig få høre på skolen at «jeg vil ikke være venn med deg lenger» fordi jeg har fått høre at «du er sånn og sånn» og «jeg tror heller mer på h*n fordi vi har vært venner lenger enn det jeg har med deg»! Like wtf?! Den personen har så vidt vært med meg på fritiden en gang. Greit nok, folk skal få tro på hva de vil. Men en ting er sikkert, jeg vet selv at jeg ikke er en så dårlig person som folk fremstiller! Er ikke så gøy å få høre «du har ikke empati for vennene dine»! Selvfølgelig har jeg empati for vennen mine, jeg bryr meg om dem og har alltid vært en person som bryr meg om andre! Det vet de som kjenner meg godt! Jeg blir bare rimelig forbanna og oppgitt når folk sier slikt til meg og vertfall når det ikke stemmer! Jeg har også mye å tenke på selv til tider, så er ikke like lett bestandig for meg heller!

  «Rykter er laget av hatere, spredt av tapere og akseptert av idioter!» dette er så sant! Bra uttrykk!

  Når noen velger å blande inn familien min så blir jeg veldig frustrert! Som tror jeg bruker unnskyldninger og dikter opp ting som ikke er sant for å få venner! Noe som aldeles ikke stemmer! Som ikke tror på at jeg har blitt mobbet så hard, som heller tror jeg diktet opp mer enn det jeg har blitt utsatt for. Tror dere jeg lyver for å få venner? Da må du tenke om igjen! Hvorfor skulle jeg lyve om hvordan oppveksten min har vært osv? Jeg er faktisk veldig ærlig av meg og sier ting som det er! For de som lurer på hvilket innlegg om mobbing så kan du tykke HER.

  Følte bare for å få skrevet ned og delt noen tanker og følelser med dere! Lenge siden sist jeg har skrevet noe personlig her inne. Jeg er litt mer forsiktig med det nå, men av og til føler jeg at jeg må det. Har du problemer med det jeg skriver og deler på denne bloggen trenger du ikke å lese! Enkelt og greit. Ingen som sier at du MÅ lese det jeg skriver.

 • SOMMERFERIE 2018  Nå er det ikke så lenge igjen av sommerferien 2018. Snart over, går fort. Nesten 2 mnd med sommerferie er digg! Greit å få spart opp litt energi til høsten igjen.

  Jeg har hatt en kjempe fin og bra sommerferie i år! Gjort litt forskjellig. Vært hjemme til mamma i Mo i Rana. Der jeg gjorde mye forskjellig og møtte kjentfolk igjen. Koselig. Kort oppsummering fra da jeg var hjemme i Mo i Rana: vært på kino, bowling, møtt noen venner og familie, øvelseskjørt litt, grillet, vært ute, bada, vært på shopping, vært i Tärnaby på tärnamartnan i Sverige med mamma, vært på båttur/fisketur, bobiltur og kosa meg masse!

  Vi kjørte sørover 28. Juli med bobilen, så ble jeg sluppet av da vi passerte Røra. Etter jeg kom til Trøndelag igjen har jeg møtt noen venner igjen. Jeg har også fått meg nye venner, både her i Trøndelag og når jeg var i Nord-Norge. Så det er jeg glad for. Også har jeg øvd en del på teoritentamen.no (klasse B) og det går fremover med den. Sist jeg prøvde hadde jeg bare 2 feil. Men det er bare å øve så går det vel bra til slutt.

  Tenkte å slenge med noen bilder fra ferien så langt:

  Her var vi på båttur i Bardal

  Det var noen av mange bilder fra ferien så langt. Som dere sikkert vet så er jeg glad i å ta bilder og videoer fordi da har jeg minner. Det er koselig å se tilbake på forskjellige minner.

  Så nå skal jeg bare nyte den siste uken før skolen begynner igjen. Jeg begynner på skolen igjen den 16. August. I helgen som kommer er det planlagt at jeg og noen venner skal på en dagstur til Åre, det gleder jeg meg til! Så tar jeg resten litt som det kommer.

  Hva har du gjort i ferien så langt? Har du hatt en bra sommerferie?

  Klem😊

 • «DØR» AV DEN INTENSE VARMEN!☀  Det er så varmt for tiden at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. I går kveld kl 21:30 var det så varmt som 34 grader! Sykt varmt for å være i Nord Norge på den tiden av døgnet. Det er jo godt og bra at vi endelig får skikkelig sommervarme her i Nord også, men når det blir så varmt som det er nå så er det lett å bli fort sliten å lei. Det er faktisk meldt opp til 35 grader her i Mo i Rana i morgen, og kanskje litt torden og lyn på kvelden/natten.

  Nå er det akkurt 28 grader ute og inne, kjenner ikke forskjellen på temperaturen med mindre jeg stiller meg framfor vifta.

  Jeg kom hjem hit til Mo i Rana på fredag den 6. Juli. Så snart vært her i 2 uker nå. Har gjort litt av hvert. Jeg har vært på bowling, kino, på besøk og hatt besøk, sola meg ute, vært på båttur på Hemnes der vi sov i bobil, øvelseskjørt litt, øvd litt på teori til bil også er det fortsatt noen planer og ting som jeg skal se om jeg får gjort før jeg drar nedover til Trøndelag igjen.

  Var litt usikker om jeg skulle dele med noen bilder i dette innlegget, men jeg tror jeg heller kommer med en liten oppsummering senere. Da jeg skriver om litt det samme bare med forskjellige bilder fra ferien isteden.

  Hat hatt en bra sommerferie så langt.😊

 • HVORDAN SOMMERJOBBEN HAR GÅTT SÅ LANGT  Jeg startet på med sommerjobb denne uken, mandag 25. Juni og har jobb til i mårra 28. Juni. Grunn til at det ble så få dager er fordi det er så mange andre som også skal ha sommerjobb. Og siden det er gjennom kommunen. Men bedre en innhenting. Jeg har planer som dekker resten av ferien så det går fint.

  Jeg har jo fått utearbeid som sommerjobb.

  Arbeidsoppgavene blir variert med bl.a parkarbeid, vasking, hagearbeid, snekkering, restaurering og vedlikeholdsarbeid

  Hittil har jeg vasket, ryddet, sotert klær og de to siste dagene har jeg beiset benker. Det blir nok å gjøre ferdig beising av benker i morgen med det som er igjen. Greie oppgaver hittil har jeg fått. Heldig med været de to siste dagene, sol. I morgen er det kanskje meldt regn...

  Så til helgen har jeg allerede noen planer med noen venner. Blir bra. Godt å ha sommerferie, fri fra skole og lekser. Bare å håpe på at det dukker opp finvær en god stund fremover.

  Ønsker alle en fin sommer og sommerferie til de som har det!😊

 • PLANER FOR SOMMERFERIEN 2018!🌸  Nå har jeg endelig fått sommerferie! Den siste uken har det bare vært mest korte dager, kunne egentlig tatt sommerferie tidligere siden det ikke var noe spesielt å gjøre på skolen den siste tiden mot sommerferie, men men nå har vi endelig fri fra skolen en liten stund framover. Det skal bli godt! Vi på restaurant og matfag var så heldig at vi slapp unna alt som heter eksamen. Vi ble ikke trekt opp i verken muntlig eller skriftlig. Herlig! Jeg har jobbet og stått på i dette skoleåret som har vært, så nå gjelder det å få en fin ferie og hvile meg klar til høsten. Da jeg mest sannsynlig begynner på 2. Året på restaurant og matfag. Da tenker jeg å prøve meg som baker. Det blir spennende å se hva som skjer i det nye skoleåret som venter til høsten. Vi begynner på skolen igjen mandag 16. August.

  Mine planer for sommerferien er å jobbe litt (har fått sommerjobb via kommunen), begynner med sommerjobb allerede på mandag 25. neste uke som kommer. Så det blir stas å få tjent litt egne penger til høsten. Selv om det ikke blir så kjempe mye blir det litt. Også skal jeg også reise hjem til Mo i Rana og tilbringe litt av ferien der, så tar jeg det litt som det kommer etterhvert. Får håpe på noe finvær i sommer da!

  God sommer allesammen!💖

 • FOTOSHOOT📸  I går tok jeg og ei venninne bilder av hverandre, som en liten fotoshoot av hverandre ute. Fine bilder ute i hagen. Hun tok av meg og jeg av henne. Det er gøy å ta bilder av hverandre og bli tatt bilde av.

  I tillegg så har vi vært på tivoli på Steinkjer, satt ute i grillhytta litt på kvelden med pappa og koset oss rundt bålet.🔥

  I dag har jeg vært på middag og kaker i en barnedåp. Nå ligger jeg bare i sengen på rommet å slapper av med musikk.

 • EN VELLYKKET 17. MAI🇳 2018  Da ble det en vellykket 17. Mai feiring i år også. 🇳 Det har vært kjempe fint vær, sol hele dagen! ☀ Det er herlig! Det gjør noe med humøret også. Du blir mer glad når det er fint vær enn når det ikke er det. Så jeg er glad det ikke var regn og overskyet.

  Jeg har vært litt hjemme på Røra, men også litt på Verdal. I dag har jeg spist is, sodd, kaker og drukket brus. Så var jeg litt på skolen til to av mine småsøsken der det var taler osv. Så har jeg sittet ute i sola. Det har vært en fin dag så langt. Nå har jeg tatt av meg finstasen for i dag. Så nå skal jeg nyte resten av langhelga, har fri til tirsdag. Så da er det bare å håpe på godt vær!

  Ønsker alle en fin kveld og uke videre. Hvordan har din 17. Mai feiring vært?

 • 1. MAI  Da er vi kommet til mai. En mnd med mange fridager. Jeg skal på skolen i morgen, resten av uka har jeg fri. Så det skal bli godt. Skal prøve å nye fridagene mens jeg har dem. Jeg har ikke blogget på en stund fordi det har jeg ikke hatt motivasjon til også har det ikke skjedd så mye spesielt i livet mitt som jeg vil skrive om. Det skjer ikke så mye spennende i min hverdag enn det «vanlige», så er vel ikke så mye å skrive om da. Men tenkte jeg skulle komme med en oppdatering likevel.

  For noen dager siden prøvde jeg å få tilbake kontakten med ei venninne. Det klarte jeg. Dagen etter jeg snakket med henne møttes vi, jeg overnatta til henne, i natt overnatta hun til meg. Så vi har hatt det koselig. Sett på film og serie, snakket, gått litt ute osv. Godt å se om vi får tilbake vennskapet slik vi hadde det før kontakten ble brutt. Jeg ble glad og fikk et håp om at ting kanskje blir litt lettere fremover med hun i livet mitt. Og at vi kan møtes og henge sammen og skape gode minner.

  Jeg skal bort i neste uke, i noen dager. Blir nok bra.

  Nå er vi mer mot lysere tider, kanskje ting blir litt lysere nå som vi nærmer oss lyse tider. Og siden jeg har fått kontakten tilbake med ei tidligere venninne.

 • UKM FYLKESMØNSTRING 2018  Nå er jeg på fylkesmønstring i Grong med 450-500 stk + noen venner som også kom videre i UKM. Vi skal være her hele helga. Vi reiste med buss i morges. Jeg tok buss fra Verdal togstasjon i rundt 08:45 tiden. Så var vi i Grong kl 10:45.

  Det er mye man kan gjøre å delta på. Vi skal overnatte på en skole mens vi er her. Mange forskjellige talenter folk viser her. Sang, musikk og band, kunst, tegning, fotografering og ting som er laget og utstilles. Mye forskjellig, også møter man jo mange andre folk.

  Vi skal utstille bildene våre i morgen, men har fått alt klart i dag.

  Kjenner du noen som har deltatt eller har kommet videre i UKM.

  Ønsker alle en god helg!😊

 • VI HAR ÅPEN RESTAURANT👩  Det er så travelt nå for tiden, det skjer mye nå den siste tiden frem mot juni. Vertfall på skolen, fullt kjør. Tentamen nærmer seg, prøver og innleveringer osv.

  Men nå har det seg at vi på restaurant og matfag ved Steinkjer VGs har åpen restaurant 4 dager. En fransk restaurant. Første dagen vi hadde åpent var i går (onsdag 18.) fra 15:00-20:00. Men vi var på skolen fra 08:15-20:30. Så lange dager.

  Vi har åpent i neste uke på onsdag 25. Og Torsdag 26. April fra 15:00-20:00. Vi får fri i morgen og neste fredag ettersom vi har to dobbeltvakter på rad.

  Vi hadde også praksis prøve fredag 13. April. Da skulle vi lage en hovedrett av laks.

  Slik ble mitt resultat av hovedretten jeg lagde:

  Stekt laks, gulrotpuré, potetmos, rømmesaus, kokt brokkoli og stekt blomkål👍

 • DETTE HAR JEG GJORT I PÅSKEN 2018!🐣  Da er det siste dagen jeg er her før jeg reiser tilbake til Røra igjen. Jeg har vært med ei venninne i Selbu og besøkt faren hennes. Vi var også noen dager på hytta, der gikk vi litt på ski, spilte kortspill tillegg har vi nyta finværet som har vært! Sol og oppholdsvær. Vi satt også ute i sola og solte oss litt.☀ Sett på gode filmer som har gått på TV og hatt det greit.

  I morgen tar vi toget fra Stjørdal-Røra. Vi dro nemlig til Selbu samme dag som vi fikk påskeferie, så har vært her så og si hele påsken.🐣 Så nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem til Røra igjen også etter en uke borte. Som det heter «borte bra, men hjemme best»!

  Vi begynner på skolen igjen på Tirsdag 3. April. Så da er det bare å nyte de siste dagene godt før skolen begynner ja. Håpe det er godvær når jeg kommer til Røra igjen også!☀

  Hva har du gjort så langt i påskeferien da?

  Ønsker alle en fortsatt fin påske videre!🐣

  Klem😊

 • PÅSKETUREN GÅR TIL...  Endelig påskeferie! Jeg eller klassen min fikk påskeferie allerede kl 11:20 i dag tidlig. Vi har vært ute i dag, tok med oss brødskive og fant oss en plass også laget vi bål slik at vi kunne grille og kose oss litt. VG 2 hadde tentamen i går og i dag slik at i dag fant vi ut av vi skulle ta en utedag med grilling siden vi ikke kunne være på kjøkkenet i dag. Vi var heldig så fikk dra 11:20 da!

  Når skoledagen var ferdig så gikk jeg til amfi med noen fra klassen. Også tok jeg toget fra Steinkjer-Røra kl 13:28. Så nå er jeg hjemme å slapper av litt og pakker siste rest før jeg skal bort.

  Jeg skal nemlig bli med venninna mi til faren i Selbu, så etter noen dagen skal vi på hytta demmers. Så det håper jeg blir koselig og artig. Blir kanskje der hele ferien, så får bare håpe på et godt påskevær med mye sol. Det skal bli godt med litt ferie nå ja, gleder meg. Ser fram til en fin påske!😊

  Ønsker alle en riktig god påske!🐣🐥🐤

 • JEG KOM VIDERE I UKM!  Jeg fikk en Mail der jeg leste at jeg er blant dem som kom videre i UKM. Vi skal på fylkesmønstring til Grong den 20. - 22. April.

  Jeg kom videre med mitt bilde Crimson som ser slik ut:

  Også de to andre venninnene mine kom videre med hvert sitt bilde. De bildene var følgende:

  Lath Rhiam

  The unknown

  Vurdering av bilde Crimson: Du har gjort en spennende jobb med tanke på kontrasten mellom objekt og bakgrunn. Forholdet mellom mørkt, grå og rød gjør at motivet kommer godt frem. Du har jobbet godt med lyssetting da dette får frem mange fine og klare detaljer i motivet. Den uklare bakgrunn gir rom for tolkning av tid, sted og rom.

  «Vi har valgt å sende deg videre til fylkesmønstring sammen med bildet «Lath Rhiam».

  Vår tanke er at deres bilder blir stående som et kunstverk da de passer så godt sammen. Gratulerer!:)»

  Det er gøy at vi kom videre da, og skal til Grong en helg å fremstille bildene der også. Spennende blir det sikkert. Der møter vi andre folk som har kommet videre i UKM osv.

 • UKM 2018  I dag har jeg vært på UKM med to venninner. Vi har valgt å delta i år med å utstille bilder vi har tatt på Panzer (Ungdommens hus på Verdal).

  Vi som deltok måtte møte kl 10:00. Så begynte selve UKM kl 16:00-17:00. Så vi har vært der fra 10-17. Dette foregikk på Verdal Videregående skole.

  Var mange gode innspill, men en ting var litt skuffende. Det var at bilde jeg har tatt ikke ble vist, men bildene til de andre venninnene mine ble vist frem på storskjerm. Også var det enda en liten feil.. det var at det var et bilde av meg, men med feil navn på. Så jeg fikk navnet til hun ene venninna mi. Men jeg fikk sagt ifra om det etterpå, så de beklaget feilene. Ellers var alt bra! Mange flinke ungdommer.

  Bilde vi deltok med var følgende:

  Bilde her heter «The unknown» (Den ukjente).👆

  Dette bilde heter «Mento Nox» (husk mørket).👆

  Bilde her heter «Latif Rhian» (Find balance, finn balansen).👆

  Bilde her heter «Chrimson» (mørkerød).👆

  Dette var bilde som ikke ble vist fram. Men juryen har sett på alle bildene og vet hvem som har tatt hva. Så det var det viktigste sa dem. Så får dem vurdere etterhvert også kårer de det beste bilde. Så får vi vite mer på Mail når det er klart og hva som eventuelt skjer videre.

  Tilslutt fikk alle som deltok hver sin diplom for å ha deltatt på Verdal UKM 2018.

  Oppsummering av hva vi har lært på Fotokurs på Panzer 2018

  - Innføring i kamerateknikk å bruke kameraet.

  - Vi har lært om de 3 funksjonene på proffkameraet som heter M , P og Auto fokus (M for Manuell, P for Portrett og Auto fokus( Som justerer blender å lukker av seg selv.)

  - M -Innstilling bruker vi for å kunne justere lyset på bildene og fremme det man ønsker å få frem på bildet. Eller gjøre noe på bildet utydelig, mens noe annet er tydelig. Det gjør at man kan få unike bilder og som man ønsker bildet skal bli .

  - Med manuell innstilling :stilles blender og lukker manuelt. (Det vil si at vi justerer lyset vi slipper inn når vi tar bilder som vi ønsker , og vi styrer lukker ut fra hvor fort vi ønsker å ta bildene. )

  - Bevegelsesbilde: Om vi ønsker at personen på bilde skal være i «fart» har vi lav lukkertid. Ønsker vi å fryse et bilde i bevegelse bruker vi rask lukkertid. ( større tall på displayet ca for eks: 1/ 3000 er rask lukkertid )

  Lav lukkertid kan være 0,5 eller 0.18 da vil bilde være i bevegelse å ikke «fryst» )

  - Vi øver på kamerafunksjon P for portrett

  - Vi har tester ut Bliz og naturlig lys inne på Panzer

  - Vi har tatt 3 portretter med 3 ulike bakgrunner, hvit, svart og fargebakgrunn

  - Vi har lært å ta bilder med stativ og uten stativ

  - I Photoshop har vi lært om hvordan justere lyset på bildene, samt endre farger og forsterke farge og gjøre det svart/ hvitt.

  - Vi har tatt bevegelsesbilder av hverandre, for å teste lukker tid og blender. ( justert slik at personen er i fart, å personen har lyst eller mørkt lyst på bilde, da brukte vi innstillingen M (Manuell ).

  - Vi har øvd på ulike utsnitt på bildene blant annet ( helvtotal, halv nær , ultranær.)

  - Vi har tatt bilder av hverandre og av gjenstander.

  - I tillegg har vi lært om lyssetting der vi har prøvd å se hvordan lyset faller på personen som blir tatt bilde av. Der ene siden er mørk fordi vi har lyset på den ene siden å ikke lys på den andre siden. Da blir andre siden av personen helt mørk.

  I kveld har jeg overnattingsbesøk av ei venninne. Så det blir nok koselig, i går var jeg på overnatting til hun som overnatter til meg i dag.

 • INDRE STRESS  En følelse av å ikke klare å slappe helt av.. ligger i sengen og lurer på hva faen det er som skjer mange gang, pulsen er høy og kroppen skjelver! Det er ubehagelig... får en følelse av indre stress. Eller det er nok indre stress. Fordi det kommer så mange tanker og bekymringer slik at man opplever de følelsene.. det er ikke så lett bestandig for å si det sånn...!

  Mye å tenke på, mye som skjer osv.. mange følelser som kommer og går.. men ofte kommer de dårlige følelsene og det som er ubehagelig. Det kan være av ting som har skjedd nylig eller lenge siden. Tanker og følelser som ikke får slippet taket helt.. ting man føler på da og nå.. følelser som ikke kan kontrolleres. De kommer når de kommer.. klarer aldri å ha 100% kontroll over mine tanker og følelser til en hver tid. Plutselig kommer de helt uventet og på "feil" tidspunkt. Men bedre å la det komme ut enn å må tviholde alt igjen og for deg selv. Du føler deg bare 10 gang verre og mer alene om det hvis du holder alt inni deg, ensomheten kommer virkelig fram. Hater at det skal være så vanskelig å holde styr på tankene og følelsene mine til tider.. de kan komme når jeg minst venter det.. og er ikke alltid like lett å håndtere alt. Jeg har merket det godt den siste tiden at ting ikke er slik det burde være.. jeg sliter med å sove, ligger med høy puls og skjelvinger, mye hodepine, vondt i magen, ryggen og hele kroppen for å si det sånn, men det kommer nok fordi jeg føler det er så mye som har skjedd og som skjer nå og pga jeg tenker alt for mye som mange har sagt til meg. Men det er ikke så lett å unngå all tenkingen når det skjer negative og ugreie ting gang på gang. Ofte. Vanskelig å se og få fram det positive i alt, spesielt når man sliter med ting og tang... men jeg prøver. Jeg gir ikke opp!

  Har du opplevd at ting plutselig kommer veldig uventet uten forvarsel mange ganger? Vel det er kjipt og ikke like lett å håndtere (Kommer jo også selvsagt an på hva), men uansett så skjønner dere nok hva jeg mener. Det er vanskelig. Det er som om at alt blir satt på pause i noen minutter. Ikke vet du hvordan du skal takle det osv.. det er ganske kjipt å stå oppi den situasjonen når den oppstår.

  Livet er så vanskelig nå for tiden! Jeg ikke klarer å få fram alt det positive akkurat nå.. ting er vanskelig nesten hele fuckings tiden! Er og har bare vært motgang den siste tiden føler jeg.. det er slitsomt og jeg begynner å bli lei av det.. men det går nok over med tiden sier mange, det er jo sant. Bare at noen ganger trenger man mer hjelp og tid til å komme ut av ting. Håper bare at alt blir enklere snart.. er bare litt vanskelig å fokusere på alt det positive når jeg bare føler motgang og negative opplevelser mer enn de positive opplevelsene. Det synes ikke så godt på utsiden, men kjennes og føles veldig godt på innsiden for å si det sånn. Indre stress altså... det kjenner man på kroppen. Føles ut som om at kroppen holder på å kollapse av og til. Som et slags nervesammenbrudd eller noe. Du bare kjenner at kroppen begynne å skjelve, pusten blir med intens eller puster fortere, hjertebank og føler deg mer nervøs for noe eller hva jeg skal si..?

  Håper noen skjønner meg og hva jeg mener... og kan komme med tips eller noe. Det bruker å hjelpe på litt ved å skrive blogginnlegg av og til, for å skrive av meg litt tanker og følelser. Og dele det med flere som kanskje har opplevd det samme eller kjenner seg igjen i noe. Jeg blogger fordi jeg føler jeg får litt ut av det. Er lettere å få det ut enn å må sitte med det for meg selv. Noen har sagt at jeg bør slutte å blogge, at det er teit, "cringe" osv.. men jeg driter i det! Fordi til meg funker bloggen bra i vanskelige perioder mange gang! Haters gonna hate! Jeg prøver å ikke bry meg så mye om hva andre mener om at jeg blogger, det er opp til meg selv om jeg vil blogge eller ikke! Så folk trenger ikke å fortelle meg hva jeg burde gjøre og ikke burde gjøre, fordi det vet jeg nok best selv!

  Takk for at du leser bloggen min og takk om du legger igjen en eller flere kommentarer. Det hjelper litt på det også.

 • «FORBILDE»  For noen dager siden da jeg var i byen med mamma dro vi innom ark, og da kom jeg over at jeg ville se etter boken til Sophie Elise «forbilde». Den har jeg hørt om og ville ha lest siden den kom ut. Så jeg spurte mamma pent om jeg ikke kunne få denne boken av hun, det fikk jeg. Da ble jeg glad, og hadde noe å se frem til å lese. Fordi til vanlig er jeg ikke så stor fan av å lese bøker, men akkurat denne boken ville jeg ha. Så jeg fikk den. Og jeg har lest den ferdig, allerede! Brukte 2-3 dager på å lese hele boken. Jeg kjøpe boken på torsdag og var ferdig med boken på lørdag.

  Det skal vel komme en ny bok av Sophie Elise senere har jeg hørt. Den vil jeg også lese når den tid kommer. Endelig noe jeg faktisk vil lese, noe som falt i smak. Fordi vanligvis klarer jeg ikke å fullføre bøker med mange sider.. fordi jeg blir så... vet ikke helt.. men klarer liksom ikke å lese alt.. blir så fort lei og utålmodig. Men denna boka fikk meg til ro, og hadde mer interesse for denne boka enn de fleste andre bøker. Jeg foretrekker vanligvis filmer framfor å lese bøker. Fordi det tar alltid, som oftest så langt tid før jeg blir ferdig med en bok kontra det å se en film. Film går så mye fortere enn en bok.

  Har du lest eller hørt om denne boken av Sophie Elise? Hva synes du om boken? Var den bra, falt den i smak for deg?

 • VINTERFERIEN MIN HAR VÆRT...  Da er snart vinterferien over for denne gang, og er snart på toget til Trøndelag igjen. I morgen reiser jeg på ettermiddagen, så i dag er siste dag hjemme på Mo med ferie før det blir skole igjen.

  Jeg kom til Mo i Rana på mandag, så har vært her i nesten 1 uke. Dagene ha gått fort unna. Jeg har hatt en fin vinterferie hjemme på besøk til mamma, har fått møtt noen venner og møtt noen fra familien min. Koselig. Jeg har også overnattet borte til en god venninne av meg også har vi sett på filmer, snakket, hørt på musikk og bare hatt det artig og bra ilag.

  I dag var jeg i byen med mamma, vi var på noen butikker også dro vi på kafé en tur før vi dro hjem igjen. Det var koselig, for det er ikke ofte jeg er på kafé. Jeg er nesten aldri ute å spiser så dette var bra. Jeg overtalte mamma til at vi kunne dra på kafé sammen siden vi aldri gjør det til vanlig og nå mens jeg er på Mo.

  Jeg var jo hjemme på Røra helgen før jeg reiste til Mo i Rana. Da var jeg med noen venner også var jeg bare hjemme å slappet av. Og satt en kveld med pappa i grillhytta å snakket og hørte på musikk. Koselig, som alltid.

  Når jeg kom med toget på mandag så stod mamma og Pluto spent og ventet på meg. Det var godt å se dem igjen. Pluto ble kjempe glad når han så meg komme imot dem, han pipet og var så glad for at jeg kom hjem på besøk. Jeg er så glad i Pluto, beste dyrevennen jeg har! Og han kommer aldri til å svikte meg, slik som mennesker gjør. Jeg vil alltid ha han i livet mitt, så lenge han lever! Han er en skikkelig god hund som alle er kjempe glad i!❤

  Nå ligger jeg bare i sengen på rommet mitt å hører på musikk, mens jeg skriver blogginnlegg og tenker på mye annet.

  Morgendagen blir nok ikke like spennende, reise med tog. Da skal jeg høre på musikk til jeg er framme.

  Vi blogges.👋

 • 2018!!🎆🎇  2017 har vært et år med mye sorg og glede, masse sykt og uventa som har skjedd, forelskelse og fortvilelse, følelsen av å mislykkes og ha klart å kommet meg opp igjen. Blitt kjent med nye menneska, begynt på ny skola osv. Opplevd mye på godt og ondt!

  Vil bare si takk til alle som har vært med på å gjort dette året bra på mange måter, og for all støtten jeg har fått da jeg har slete og hatt det tungt! Skal prøve å se tilbake på det som har vært bra og positivt og prøve å legge det dårlige og negative bak meg. Ser fram til at 2018 blir et bra og minnerikt år med masse gode, nye minner og opplevelser! Også er det viktig å vis de du er glade i at du faktisk er glad i dem og bryr deg om dem. For plutselig en dag blir de borte.. ta vare på hverandre og alle man er glad i!

  VIKTIG det! ❤

  I julen har jeg vært med venner og familie.

  GODT NYTTÅR!!🎆🎇 Happy New Year🎆🎇 2018 here we come!

 • JULAFTEN 2017  God jul!🎄🎁

  Dagen har vært fin, og tenk at det er julaften i dag! Desember har gått fort!

  Jeg kom fram til Mo i Rana kl 06:08 i morges og tok toget fra Verdal 01:04 i natt. Så ble lite søvn på toget for å si det sånn. Var vanskelig å finne en behagelig stilling, men fikk sovet litt etter jeg kom hjem. I ca 3t. Bedre enn ingenting.

  Så har jeg fått pakket ut, dusja og ordna meg til senere. Levert noen julegaver og slappa av.

  Har sett på TV på julefilmer og juleprogrammer. Så spiste vi middag i rundt 5 tiden. Vi hadde ribbe og pinnekjøtt + tilbehør.

  Til dessert hadde vi riskrem og multekrem.

  Nå som jeg har åpnet alle pakkene mine slapper jeg bare av og ser på julefilmer som går på TV. Litt etterpå skal jeg se mer på julegavene mine. Jeg har hatt en fin julaften med familien her til mamma. Koser oss. Fikk mye fint og noe som jeg ønsket meg.

  Hva har du gjort i dag? Har du hatt en fin julaften så langt?

 • 17 år i dag!🎉🎊🎁  I dag har det vært min dag, jeg ble 17 år i dag! Det føles ikke ut som om at jeg er 17 allerede! Føles meg mye yngre enda, haha! Men jeg har hatt en kjempe fin dag med 7 gjester på besøk. Det har vært en toppers bursdagsfeiring! De som kom har gjort dagen min kjempebra, artig og koselig!😃 Mye latter og glede!❤ Åpnet bursdagsgaver og noen julegaver i med at jeg reiser til Mo i Rana og feirer julaften til mamma. Fikk litt penger og masse fine gaver.🎁 Vi spiste brownies, lyse og mørke muffins og drakk brus.

  Tok masse bilder og noen videoer i dag. Minner fra denna dagen! Koselig det. Har også fått mange koselige gratulasjoner i dag. Det er koselig.

  Nå er det ikke lenge igjen til julaften heller! 2 dager igjen! Vi har tatt inn juletreet nå i kveld, men skal pynte det i morgen. 🎄

  Nå skal jeg kose meg resten av kvelden med å se på en julefilm og se mer på gavene jeg fikk i dag.

 • Les mer i arkivet Mars 2019 Februar 2019 Januar 2019