UKM 2018 (viccansittliv) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

UKM 2018I dag har jeg vært på UKM med to venninner. Vi har valgt å delta i år med å utstille bilder vi har tatt på Panzer (Ungdommens hus på Verdal).

Vi som deltok måtte møte kl 10:00. Så begynte selve UKM kl 16:00-17:00. Så vi har vært der fra 10-17. Dette foregikk på Verdal Videregående skole.

Var mange gode innspill, men en ting var litt skuffende. Det var at bilde jeg har tatt ikke ble vist, men bildene til de andre venninnene mine ble vist frem på storskjerm. Også var det enda en liten feil.. det var at det var et bilde av meg, men med feil navn på. Så jeg fikk navnet til hun ene venninna mi. Men jeg fikk sagt ifra om det etterpå, så de beklaget feilene. Ellers var alt bra! Mange flinke ungdommer.

Bilde vi deltok med var følgende:

Bilde her heter «The unknown» (Den ukjente).👆

Dette bilde heter «Mento Nox» (husk mørket).👆

Bilde her heter «Latif Rhian» (Find balance, finn balansen).👆

Bilde her heter «Chrimson» (mørkerød).👆

Dette var bilde som ikke ble vist fram. Men juryen har sett på alle bildene og vet hvem som har tatt hva. Så det var det viktigste sa dem. Så får dem vurdere etterhvert også kårer de det beste bilde. Så får vi vite mer på Mail når det er klart og hva som eventuelt skjer videre.

Tilslutt fikk alle som deltok hver sin diplom for å ha deltatt på Verdal UKM 2018.

Oppsummering av hva vi har lært på Fotokurs på Panzer 2018

- Innføring i kamerateknikk å bruke kameraet.

- Vi har lært om de 3 funksjonene på proffkameraet som heter M , P og Auto fokus (M for Manuell, P for Portrett og Auto fokus( Som justerer blender å lukker av seg selv.)

- M -Innstilling bruker vi for å kunne justere lyset på bildene og fremme det man ønsker å få frem på bildet. Eller gjøre noe på bildet utydelig, mens noe annet er tydelig. Det gjør at man kan få unike bilder og som man ønsker bildet skal bli .

- Med manuell innstilling :stilles blender og lukker manuelt. (Det vil si at vi justerer lyset vi slipper inn når vi tar bilder som vi ønsker , og vi styrer lukker ut fra hvor fort vi ønsker å ta bildene. )

- Bevegelsesbilde: Om vi ønsker at personen på bilde skal være i «fart» har vi lav lukkertid. Ønsker vi å fryse et bilde i bevegelse bruker vi rask lukkertid. ( større tall på displayet ca for eks: 1/ 3000 er rask lukkertid )

Lav lukkertid kan være 0,5 eller 0.18 da vil bilde være i bevegelse å ikke «fryst» )

- Vi øver på kamerafunksjon P for portrett

- Vi har tester ut Bliz og naturlig lys inne på Panzer

- Vi har tatt 3 portretter med 3 ulike bakgrunner, hvit, svart og fargebakgrunn

- Vi har lært å ta bilder med stativ og uten stativ

- I Photoshop har vi lært om hvordan justere lyset på bildene, samt endre farger og forsterke farge og gjøre det svart/ hvitt.

- Vi har tatt bevegelsesbilder av hverandre, for å teste lukker tid og blender. ( justert slik at personen er i fart, å personen har lyst eller mørkt lyst på bilde, da brukte vi innstillingen M (Manuell ).

- Vi har øvd på ulike utsnitt på bildene blant annet ( helvtotal, halv nær , ultranær.)

- Vi har tatt bilder av hverandre og av gjenstander.

- I tillegg har vi lært om lyssetting der vi har prøvd å se hvordan lyset faller på personen som blir tatt bilde av. Der ene siden er mørk fordi vi har lyset på den ene siden å ikke lys på den andre siden. Da blir andre siden av personen helt mørk.

I kveld har jeg overnattingsbesøk av ei venninne. Så det blir nok koselig, i går var jeg på overnatting til hun som overnatter til meg i dag.

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar