KJÆRE FORELDRE! (viccansittliv) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

KJÆRE FORELDRE!Jeg blir så oppgitt... lei og frustrert! Når det kommer til venner og sånt så synes jeg at man burde få lov til å velge litt SELV! Velge hvem man vil være og henge med! Og ikke at foreldrene skal kontrollere vennene dine og bestemme hvor ofte og om de får møtes eller ikke! Jeg blir rimelig forbanna når dette skjer! Kan man ikke bare få velge selv hvem man vil henge med og hvor ofte man henger med dem man ønsker, uten at foreldrene nekter barna sine det! (Med mindre det er en god grunn for å nekte da)! Det er så dårlig gjort.. spør du meg. Hvis det ikke er noe god grunn for det. Og ikke alle har så mange andre venner å "velge" mellom og forholde seg til. Så da synes jeg faen med at foreldrene burde være stolte over at ungen deres har de vennene de har. Om det ikke er mange, så er det noen få. Og det er bra, det burde være bra. Det burde man være glad for!

Jeg har ikke mange venner... men jeg har noen få. Og de er jeg kjempe glad i og takknemlig for at jeg har! Det er ikke så lett å få nye venner på et blunk! Det er ikke så lett å være "ny" bestandig. Det synes jeg også foreldre burde prøve å se og skjønne (noen)! Ikke nekt ditt eget barn i å møte venner og ikke bestem hvilken av vennene de skal være sammen med de og de dagene. Det burde vi få lov til å bestemme selv!!

Jeg som er ungdom, og ungdom generelt trenger masse tid sammen med venner! Vennene er nesten mer viktig enn familien mange ganger i ungdommens liv! Kan dere ikke bare prøve å forstå! (Tar ikke alle under samme kam, men jeg vil bare få frem poenget mitt) så håper dere skjønner hva jeg mener. Jeg kan ærlig innrømme at jeg liker å bruke masse tid på venner, er nok mer med vennene enn familien min. Men det er sånn det er i ungdommens liv! Da må man bare prøve å skjønne det og ha litt forståelse for det. Jeg er så glad at jeg har foreldre som skjønner meg og mitt behov! Og respekterer det. At jeg trenger mye tid med venner osv!

Jeg er så glad for at mine foreldre og familien min forstår meg! Jeg får velge hvem av vennene jeg vil møte og blir ikke nektet å møte dem! Heldigvis noen som har skjønt det! De respekterer at jeg trenger masse tid med venner! Og de kontrollerer ikke når jeg skal møte dem. Om jeg vil møte dem så får jeg som oftes det.

Kjære foreldre som nekter barna deres i å møte venner: Plis ikke gjør det. Det ender bare opp med frustrasjon og krangling! Man trenger å møte vennene sine ofte, sånn er det bare!

Kjære foreldre som mener at man er for avhengige av hverandre: Det er såpass viktig for en ungdom å ha noen å støtte seg til og henge med. Og ja, man er avhengig av å ha noen rundt seg! Venner er så viktig, og forstår deg mer enn hva foreldre kan gjøre. De skjønner kanskje litt mer. Selvfølgelig blir man avhengig av hverandre på et vis. Jeg er avheng av vennene mine og at jeg møter dem ofte. Det er det mange som blir. Prøv å forstå det. Så blir alt så mye lettere. I ungdomstida skal man utforske og finne ut av ting. Man feiler og lærer! Og vi finner ut hvem vi trives best sammen med osv.

Kjære foreldre: snakk med barna deres og lytt til hva de mener og hvem de liker å henge sammen med. Kanskje det er en eller flere som man henger mer med enn de andre. Men slik er det bare. Noen kommer man mer overens med enn andre.

Så tenk deg en gang om igjen før du skal være så streng med å velge hvem ditt barn skal henge med. Det er ikke ditt liv, det er deres! Du kan passe på ja, men ikke ta over styringen helt når det kommer til det. Man finner best ut selv hvem man liker best å henge med. Om du mener at barnet ditt møter en venn for mye så burde du tenke at det er bedre at de møtes en gang for mye enn en gang for lite. Fordi vi trenger masse tid med hverandre. Sånn er det for de fleste ungdommer!

 • 4 kommentarer


  TINANNA03.04.2017 kl.18:48

  Enig i det du skriver! <3
  TINANNA: Jepp, viktig å få frem budskapet! :-)
  LilleMilly03.04.2017 kl.18:51

  Så sant så sant! Jeg også synes at unge bør ha ulike venner med ulik personlighet, så lenge det ikke er skadelig for barnet helse og vell. :))

  Ønsker deg en riktig så fin mandags ettermiddag :))
  LilleMilly: Takk det samme. Ja det mener jeg også, blir så frustrert når det ikke blir sånn man ønsker det skal være... men ja man burde ha ulike venner osv.

  Skriv en ny kommentar